Začeli ocenjevati škodo v gospodarstvu po avgustovskem neurju, ki je prizadela tudi dve koroški občini

Fotografija je simbolična.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je začelo pripravljati oceno škode po močnem neurju z vetrom in točo 30. avgusta v gospodarstvu na področju prizadetih občin. Vloge oškodovancev zbirajo do 30. septembra, so danes sporočili z ministrstva.

Močno neurje z vetrom in točo je konec avgusta prizadelo naslednje občine: Sevnica, Dobje, Laško, Podčetrtek, Radeče, Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah, Šentjur, Kranjska Gora, Kamnik, Logatec, Loški potok, Benedikt, Lovrenc na Pohorju, Makole, Razkrižje, Kobarid, Ilirska Bistrica, Cirkulane, Gorišnica, Majšperk, Markovci, Ormož, Podlehnik, Ptuj, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž, Videm, Zavrč, Žetale, Prevalje in Slovenj Gradec.

Iz ministrstva so sporočili, da morajo oškodovanci oceno škode poslati na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo do 30. septembra 2020 na obrazcu, ki je objavljen na spletni strani ministrstva tukaj.

Vlagatelji morajo med drugim navesti oceno škode na strojih in drugi opremi, zalogah in izpadu prihodka, so še zapisali.

Oškodovanci v gospodarstvu dokumentacijo pošljejo na elektronski naslov: poplave2020.mgrt@gov.si ali po navadni pošti na naslov: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor (z oznako »Neurje 30. 8. 2020«).

VIR: gov.si, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije