Search
Close this search box.

Za vzmetnice odštejemo le 11 EUR na leto, za avto pa več kot 4000 EUR

Tako pravi slovenska statistika. Slovenci smo v avtomobil, v katerem povprečno presedimo 2 uri na dan, pripravljeni investirati bistveno več kot v vzmetnico, na kateri prespimo povprečno 4x več na dan. Posledično je velika verjetnost, da poceni vzmetnica zaradi slabše kakovosti materialov ne bo nudila zdravega in udobnega spanja. Tudi življenjska doba nekakovostne vzmetnice je postavljena pod vprašaj.

Ni vseeno na kakšni vzmetnici spimo

Vzmetnice so danes takšne in drugačne, med tako imenovanimi kvalitetnimi se znajde ogromno nekvalitetnih, izdelanih iz nezračnih, manj trpežnih materialov. Zato bodite previdni, ko se odločate, katero vzmetnico kupiti. V prvi vrsti bodite pozorni na materiale. Trenutni trend vzmetnic so žepkaste vzmetnice, ki telesu nudijo optimalno podporo, obenem pa so zaradi svoje sestave izredno trpežne in zato primerne tudi za težje ljudi. Predvsem zaradi mehkejšega udobja, pa se ljudje pogosto odločajo tudi za penasta ležišča. Vendar pa je kakovostno ležišče iz pene težje najti. Lateks, ki je bil nedavno še izredno v uporabi, počasi prihaja iz mode, saj po nekaj letih uporabe postane vedno manj zračen in se drobi. Čeprav se spominska pena lepo prilagodi telesu, pa se tudi ta odsvetuje predvsem tistim, ki se močneje potijo in si želijo zares zračnega ležišča. Spalni center Maremico, slovenski proizvajalec ležišč, že leta uporablja hladnovaljano peno iz biosoje LetiCell, ki se je izkazal za prilagodljiv in obenem zračen material.

Vsaka vzmetnica ni primerna za vsakega spalca

In čeprav so v prvi vrsti pri izbiri prave vzmetnice pomembni materiali, pa je drugi korak pri izbiri vaš lasten občutek, katera vzmetnica se vašemu telesu najbolj poda. Na svetu ni dveh popolnoma enakih posameznikov, zato tudi ena vzmetnica težko ustreza vsem ljudem. V Spalnem centru Maremico se zato poslužujejo posebne meritve SmartBed, ki izmeri pritiske telesa na ležišče in strokovnjakom izdelave vzmetnice pove, kako morajo posamezniku prilagoditi ležišče. Verjamejo, da na ta način in s strokovnim svetovanjem v njihovem salonu, lahko izdelajo le najboljše vzmetnice.

Z nakupom prave vzmetnice lahko naredimo korak k skrbi za okolje

Ker je naše okolje vedno bolj obremenjeno, je prav, da poskusimo biti trajnostni kjer koli je to možno. In danes za dobro okolja lahko poskrbimo tudi z nakupom trajnostne vzmetnice. Vzmetnice Leticia, ki jih izdeluje ekipa Spalnega centra Maremico, so sestavljene iz več delov in zato omogočajo, da po obrabi enega izmed delov, lahko zamenjate oziroma obnovite le tega. S tem celotne vzmetnice nikoli ne rabite zavreči in na ta način poskrbite za manj odpadkov. Poleg tega je nakup trajnostne vzmetnice prijazen do denarnice, saj je lahko večji del vzmetnice z vami ogromno let.

Dober glas seže v deveto vas – tudi pri nakupu vzmetnice

Vzmetnice Leticia se v novih spalnicah pogosto znajdejo prav zaradi tega – kupci jih kupijo po priporočilu prijateljev in znancev. In večina pravi, da je šlo za pravo odločitev. Med drugim o tej odločitvi navdušeno poročajo tudi nekateri znani Slovenci.

Nekdanja vrhunska plavalka Sara Isaković npr. pravi: »Leticia je bila zame najboljša izbira in mi je omogočila še bolj vrhunski spanec, za katerega sem vsako jutro zelo hvaležna. Brez bolečin v telesu, maksimalno udobje, prijetne sanje, sveža in ‘ready to go!«.

Slovenski hokejist Žiga Pavlin, ki si je v Spalnem centru Maremico poleg vzmetnice Leticia privoščil še celotno oblazinjeno posteljo BoxSpring, je podobnega mnenja: Skozi vsa leta kariere sem spal že na mnogih ležiščih in po različnih hotelih, ampak odkar spim na tej postelji, je razlika maksimalna. Zbudim se spočit, poln energije in nič me ne boli. Vsem jo toplo priporočam.«

Pevec Pero Lovšin pa svojo vzmetnico imenuje kar njegova kraljica: »Postelja je kraljica pohištvene industrije. Postelja je tisto, kar je najbolj pomembno v hiši. Leticia je zdaj tudi moja kraljica.«

Če se želite prepričati na lastne oči (In občutek), obiščite Spalni center Maremico v ljubljanskih Črnučah, kjer lahko preizkusite vse njihove vzmetnice in si ogledate različne dizajne BoxSpring postelje. Za zdravje, katerega temelj je prav kvalitetno spanje, se splača usesti v avto in se odpeljati na izlet po Sloveniji. Odprti so namreč tudi ob sobotah, od 9.00 do 13.00.

Želite najprej prelistati njihov katalog?

Brezplačen 100-stranski katalog Spalnega centra Maremico, kjer so predstavljene njihove vzmetnice Leticia, postelje BoxSpring, vodne postelje Lectus ter ostali izdelki za spanje, lahko naročite TUKAJ.

Tako pravi slovenska statistika. Slovenci smo v avtomobil, v katerem povprečno presedimo 2 uri na dan, pripravljeni investirati bistveno več kot v vzmetnico, na kateri prespimo povprečno 4x več na dan. Posledično je velika verjetnost, da poceni vzmetnica zaradi slabše kakovosti materialov ne bo nudila zdravega in udobnega spanja. Tudi življenjska doba nekakovostne vzmetnice je postavljena pod vprašaj.