Search
Close this search box.

Za vedno se je poslovila zdravnica in anesteziologinja Marija Cesar Komar

Včeraj, 21. feburarja 2024, se je za vedno poslovila prim. mag. Marija Cesar Komar, zdravnica in anesteziologinja ter dolgoletna vodja protibolečinske ambulante v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

Zdravnica, anesteziologinja, vodja protibolečinske ambulante, predsednica Slovenskega združenja za zdravljenje bolečin, pionirka na področju akupunkture v Sloveniji, vse to in še marsikaj je bila prim. mag. Marija Cesar Komar v svojem življenju. Na žalost se je včeraj, 21. februarja 2024, za vedno poslovila.

V bogati karieri, posvečeni predvsem skrbi za paciente in lajšanje njihovih bolečin, je bila v marsičem zgled svojim sodelavcem in varovancem, ki so se veliko naučili pod njenim mentorstvom.

Korošica, ki je občasno delala na eni od ortopedsko-travmatoloških klinik v Ljubljani, je bila vodilna sila za začetek akupunkture v Sloveniji, saj je nekaj let po tem, ko je bila akupunktura sprejeta v zeleno knjigo plačljivih medicinskih terapij, prišla akupunktura z njo tudi v Slovenjgraško bolnišnico. Po jugoslovanskem simpoziju o tradicionalni kitajski medicini in akupunkturi, ki se je odvijal v Slovenj Gradcu leta 1978, se je udeležila vsejugoslovanskega tečaja akupunkture v Zagrebu. Na simpoziju so kitajski učitelji o tehnikah podučili po štiri udeležence iz vsake tedanje republike, med njimi je bila tudi Marija Komar Cesar.

Kmalu po njenem izobraževanju v Zagrebu, so v slovenjgraški bolnišnici ustanovili kabinet za akupunkturo na tedanjem oddelku za anesteziologijo in intenzivno terapijo, kjer je več kot petnajst let delala sama, dokler se v tehniki akupunkture ni izobrazila še ena zdravnica.

Skozi vso svojo kariero se je prim. mag.  Marija Cesar Komar ukvarjala z lajšanjem bolečin, protibolečinsko terapijo in skrbjo za njene paciente, za katere je vedno našla tudi nasmeh in lepo besedo.

Prim. mag. Marija Cesar Komar bo za vedno ostala v lepem spominu vseh, ki so jo poznali.

Iskreno sožalje svojcem.

Včeraj, 21. feburarja 2024, se je za vedno poslovila prim. mag. Marija Cesar Komar, zdravnica in anesteziologinja ter dolgoletna vodja protibolečinske ambulante v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.