Search
Close this search box.

Za vedno se je poslovil Janez Gologranc

V soboto, 1. aprila 2023, nas je za vedno zapustil Janez Gologranc.

Vrhunski športnik, rokometni prvak in v vseh pogledih pomemben člen v občini Slovenj Gradec, Janez Gologranc, nas je v soboto,  1. aprila 2023, za vedno zapustil.

Janez Gologranc se je rodil 29. julija 1938 in je bil vse življenje zelo aktiven na vseh področjih v svoji domači občini, Slovenj Gradcu. Svoj pečat je pustil predvsem v rokometu, v katerem je bil dejaven vse življenje. Z ekipo Partizana iz Slovenj Gradca, ki so bili tistega leta v ligi pravzaprav novinci, je zdaj že daljnega leta 1963 osvojil naslov slovenskih republiških prvakov. Kasneje, ko na igrišču ni bil več aktiven, pa je s svojim znanjem in modrostjo svetoval in nadgrajeval učinkovitost slovenjgraških rokometašev.

Poleg tega je bil dolgoletni predsednik in častni član Društva upokojencev Slovenj Gradec, prav tako je bil predsednik Koroške pokrajinske zveze društev upokojencev.

Med leti 1984 in 1988 je prevzel županski stolček mestne občine Slovenj Gradec in mesto uspešno vodil v štiriletnem mandatu.

Človek z velikim srcem, ki je vedno bilo za Slovenj Gradec, za Koroško, za rokomet, za ljudi, nam bo ostal v velikem in častnem spominu.  Od njega se bomo poslovili v sredo, 5. aprila 2023 ob 13. uri na pokopališču Stari trg v Slovenj Gradcu.

Dogodki

V soboto, 1. aprila 2023, nas je za vedno zapustil Janez Gologranc.