Search
Close this search box.

Za varnost na Kopah skrbita tudi hrvaška policista (FOTO)

V petek, 3. januarja 2020, sta se slovenskim policistom pri zagotavljanju
varnosti na smučiščih na območju Kranjske Gore, Rogle in Kop, pridružila
hrvaška policista, ki bosta slovenskim kolegom pri zagotavljanju varnosti na smučiščih pomagala v prvi polovici meseca januarja. Tovrstno sodelovanje poteka že od leta 2013.

Hrvaška policista v času, ko je na smučanju v Sloveniji večje število hrvaških državljanov, pomagata pri sporazumevanju z njimi, jim svetujeta v primeru morebitnih nevšečnosti ter pomagata hrvaškim državljanom pri stikih s hrvaškim veleposlaništvom v republiki Sloveniji.

PREBERITE TUDI: Po Rock Partyzanih na Kope prihaja Jasmin Stavros (FOTO)

Na novinarski konferenci sta Alojz Sladič iz Sektorja splošne policije v Upravi uniformirane policije in Stjepan Milković, pomočnik poveljnika hrvaške specialne enote, spregovorila o pomenu tovrstnega sodelovanja. Ocenila sta ga kot izjemno dobrega, predvsem v smislu preventive in učinkovitejšega  sporazumevanja  s hrvaškimi državljani.

V poletni sezoni slovenski policisti hrvaškim kolegom pomagajo v obmorskih letoviščih, lani so jim prvič pomagali tudi v času predbožičnega in božičnega dogajanja v Zagrebu.

Stjepan Milkovič je ob tej priložnosti povedal, da so bili sodelovanja slovenskega policista v »Adventnem Zagrebu« izjemno veseli, saj je bilo med turisti, zelo veliko slovenskih državljanov.

Aljoz Sladič je opozoril tudi na spoštovanje pravil na smučiščih in povedal, da smo tudi v sezoni 2019/2020 na slovenskih smučiščih že beležili nesreče, v petek, 3. januarja na Rogli tudi smrtno nesrečo, o kateri smo pisali TUKAJ.

V sezoni 2018/2019 smo na slovenskih smučiščih zabeležili 41 nesreč s hudimi poškodbami smučarjev in 885 z lažjimi.

Vir: PU Celje

Dogodki