Search
Close this search box.

Za nas tvegajo življenje, pa še plačevati morajo za to

Verjetno se še vsi spomnite, kdo so junaki, ki so v preteklih dneh reševali naše imetje, poskrbeli za prevoznost cest, zaščitili naše domove pred vdorom vode, dežurali noč in dan, bili brez praznikov in to ne le v teh dneh, ampak so nam na razpolago vse leto 24 ur na dan. So prostovoljci, ki pogosto za nas celo tvegajo lastna življenja in so s srcem predani delu … Le kdo drug bi bil to kot gasilci.

Ampak ti isti gasilci, ne le, da niso s strani države in državnih organov primerno cenjeni, lahko bi rekli niti dovolj spoštovani, morajo ponekod za najem dvorane za rekreacijo celo plačati, in tako je tudi v Dravogradu. Gasilci, ki so v preteklih dneh prostovoljno zaščitili streho na športni dvorani ŠPIC D, pred nadaljnjim zamakanjem, ki jo je odkril veter, za najem te dvorane plačujejo kar visoko najemnino. Vprašanje glede tega smo poslali tako na PGD Dravograd kot na upravo ŠPIC D, slednji nam do danes še niso odgovorili.

Iz PGD Dravograd so odgovorili: »Gasilsko društvo Dravograd uporablja dvorano v večnamenski dvorani ŠPIC D in plačamo najem. Plačamo okoli 50 evrov za uro in pol. In plačujemo čisto vse stroške, kot bi bili kakšno podjetje. Niti vode ali odvoza odpadkov nimamo zastonj. Žal tako je pri nas.«

Nekatera gasilska društva telovadnic in športnih dvoran niti ne koristijo. Za rekreacijo pa telovadnico uporabljajo tudi člani PGD Prevalje.

Iz PGD Prevalje so sporočili, »da imajo urejeno rekreacijo v športni dvorani na Prevaljah, seveda brezplačno, saj jih Občina Prevalje podpira v vseh pogledih.«

Kakšno pa je vaše mnenje, bi morala imeti vsa gasilska društva možnost, da uporabljajo športne dvorane, kulturne dvorane in ostale objekte na območju občine, v kateri delujejo brezplačno?

 

Dogodki