Search
Close this search box.

Za nakup Rimskega vrelca se zanimajo tudi Avstrijci in Kitajci (VIDEO in FOTO)

Občina Ravne na Koroškem je do 25. februarja podaljšala rok za oddajo ponudb za nakup kompleksa Rimski vrelec v Kotljah. Razpisna komisija se je za to odločila zaradi “povečanega zanimanja za ogled nepremičnin”, saj se po besedah župana dr. Tomaža Rožena zdaj zanj zanimajo celo investitorji iz daljne Kitajske in uveljavljena družba manjših medicinskih centrov iz sosednje Avstrije.

VIDEO: Izjava župana Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaža Rožena o Rimskem vrelcu

[aiovg_video id=125550]

Gre že za peti razpis občine Ravne v zadnjih desetih letih. Tokrat je v razpisu določila izhodiščno ceno v višini 300.000 evrov brez davka. Tolikšen znesek so na prejšnjem razpisu, objavljenem v začetku lanskega oktobra, bili za kompleks Rimski vrelec v Kotljah pripravljeni plačati tudi ponudniki, ki so oddali dve ponudbi, ki sta izmed štirih oddanih ustrezali formalnim pogojem razpisa.

Rimski vrelec v Kotljah zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. Kompleks, ki leži na privlačni lokaciji ob vznožju Uršlje gore, že dlje časa propada, gostinski del kompleksa je zaprt od leta 2002. Občina želi kompleks prodati nekomu, ki bi poleg polnilnice vode vzpostavil in razvijal tudi in predvsem turistično dejavnost na tem območju.

Posebna komisija je v nadaljnjem postopku obe ponudbi skladno s pogoji iz razpisa podrobneje ocenila, katera ponudba je zbrala največ točk, pa na občini niso razkrili. Postopek je občina zaključila brez izbire, saj so se pojavile nekatere pravne nejasnosti, napovedane so bile tudi tožbe.

Tokratni razpis je občina še nekoliko bolj razčlenila, kriteriji za ocenjevanje vlog pa ostaja enaki kot na prejšnjem razpisu, le nekoliko je občina spremenila točkovanje. Posebna komisija bo po kriterijih ocenjevala načrtovana vlaganja, ponujene vsebine, število ustvarjenih delovnih mest in časovne roke izvedbe vlaganj in začetka obratovanja. Tako kot na prejšnjem razpisu največ 50 od skupno stotih možnih točk predstavlja ponujena višina kupnine.

Novi datum za javno odpiranje ponudb je določen za 27. februar.

Vir: STA

Dogodki