Za kolesarsko pot skozi Hudo luknjo gradbeno dovoljenje in izbran izvajalec

Gradbeno dovoljenje za izgradnjo slabih deset kilometrov kolesarske poti skozi Hudo luknjo, ki bo povezala Šaleško in Koroško, je pravnomočno. Izbran je tudi že izvajalec gradnje, to je Strabag, ki bo projekt izvedel skupaj s še tremi podjetji za 15,7 milijona evrov. Gradnja bo stekla prihodnje leto in bo končana predvidoma do konca leta 2023.

Za izgradnjo kolesarske poti, ki bo večinoma potekala po opuščeni železniški progi in ki bo povezala Koroško in Šaleško, je upravna enota Velenje gradbeno dovoljenje izdala direkciji za infrastrukturo. Dovoljenje je pravnomočno postalo 23. novembra, so sporočili iz Mestne občine Velenje.

Predvidena kolesarska pot v dolžini okoli 9,7 kilometra od Sela pri Velenju do Gornjega Doliča bo potekala skozi štiri predore in preko sedmih premostitvenih objektov. Trasa nove kolesarske poti se bo v Gornjem Doliču navezala na obstoječo kolesarsko povezavo po Mislinjski dolini, imenovano Štrekna.

Na trasi nekdanje železnice so še vedno vidni prostorski elementi predorskih portalov, kamnitih opornikov, opornih zidov ter obcestnih oblog in delujejo kot integralni del prostora, ki jih bodo pri izgradnji nove kolesarske povezave skušali čim bolj ohraniti. Ob poti bodo urejena tudi tri počivališča. Ker bo kolesarska trasa urejena v specifičnem prostoru s pestro zgodovino, bodo na počivališčih urejene tudi informacijske table za opis lokacije ter za izris poteka poti, so navedli na občini.

Na razpisu za izbiro izvajalca gradbenih del, ki ga vodi direkcija za infrastrukturo, je bil izbran izvajalec, to je družba Strabag v skupni ponudbi s partnerji Voc Celje, RGP in Prohaus. Vrednost ponudbe znaša 15,7 milijona evrov z DDV, so še zapisali na velenjski občini in dodali, da bo pogodba podpisana predvidoma do konca letošnjega leta.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije