Search
Close this search box.

Kje je Hilda Tovšak?

Hilda Tovšak - Iskana oseba (FOTO: Policija)

Po tem, ko so v petek, zaradi spremenjene obtožnice Hildo Tovšak izpustili iz pripora, so danes za njo razpisalo mednarodno tiralico.

Na spletni strani slovenske policije lahko na prvi strani med iskanimi osebami najdemo sliko Hilde Tovšak…

Hilda Tovšak je v petek zaradi spremenjene obtožnice odkorakala iz pripora. Sodišče je že v soboto sledilo predlogu tožilstva, da se za Tovšakovo spet odredi pripor. 

Ker je specializirano državno tožilstvo med postopkom prekvalificiralo zahtevo za preiskavo, tako da je Tovšakovi očitalo storitev kaznivega dejanja nedovoljenega dajanja darila, torej milejšo obliko kaznivega dejanja, je senat okrožnega tožilstva v Mariboru zoper Tovšakovo odpravil pripor po uradni dolžnosti, poroča 24ur.com. Ker je za takšna kazniva dejanja predpisana zaporna kazen do treh let, pa lahko pripor traja največ 15 dni.

Hilda Tovšak pogrešana

Tožilstvo je v petek takoj vložilo obtožnico s predlogom podaljšanja pripora, vendar je Tovšakova bila že izpuščena iz pripora. V soboto je sodišče ugodilo tožilstvu in zopet odredilo pripor za Hildo Tovšak in Aleša Pangerca. Pangerc je že v priporu.

Danes pa je sodišče na predlog specializiranega državnega tožilstva zoper Tovšakovo odredilo še pripor iz razloga begosumnosti. Zaradi tega so bili izdani tudi Evropski nalog za prijetje in predajo, tiralica in mednarodna tiralica, še poroča 24ur.com. Obstajal naj bi namreč sum, da bi lahko Tovšakova zbežala v tujino. Na Hrvaškem ima namreč počitniško hišo, v Keniji pa živi njena sestra, so poročali v oddaji 24UR.

Policisti Tovšakovo iskali že v nedeljo

Kot poroča 24ur.com, so policisti Tovšakovo iskali že v nedeljo, a zaman. Na vseh pričakovanih lokacijah (med drugimi na stalnem prebivališču v Ljubljani in posestvu v Mislinji), je iskanje bilo neuspešno.

VIR: 24ur.com

 

Hilda Tovšak - Iskana oseba (FOTO: Policija)

Po tem, ko so v petek, zaradi spremenjene obtožnice Hildo Tovšak izpustili iz pripora, so danes za njo razpisalo mednarodno tiralico.