Za cepljenje v Zdravstveno reševalnem centru Koroške se ni odločilo le pet zaposlenih

Zdravstveno reševalni center Koroške je regijski javni zavod, ki opravlja dejavnost mobilnih enot nujne medicinske pomoči in reševalnih prevozov na območju celotne Koroške regije. V želji, da čimbolj zaščitijo sebe in druge so tudi pri njih začeli s cepljenjem. Prvo dozo je prejelo 65% njihovih zaposlenih, s cepljenjem pa nadaljujejo naslednji teden, je pojasnila direktorica Marijana Kašnik.
IMG_5671 (002)

Po besedah direktorice so od septembra do decembra 2020 v covid-19 okolju obravnavali 1.275 pacientov, do sedaj se je okužilo 41% njihovih vseh zaposlenih.

Direktorica je povedala: “Naši reševalci in zdravniki so dnevno v stiku s pacienti, obolelimi s covid-19, pri katerih je prišlo do zapletov in potrebujejo zdravniško pomoč. Zato toliko bolj resno jemljemo pomen cepljenja.” Ob tem je Kašnik dodala, da se je v želji, da zaščitijo sebe in druge, kar 93% vseh zaposlenih odločilo za cepljenje.

Kot je pojasnila direktorica je prvo dozo prejelo 65% zaposlenih, naslednji teden bo cepljenih še 9%. 19% se bo cepilo, ko bo od njihove okužbe preteklo obdobje, ki ga je določila stroka, je še pojasnila ter dodala: “Skupaj s tistimi, ki so bolezen že preboleli, bomo imeli po drugem cepljenju na virus SARS-CoV-2 imunih kar 93% naših zaposlenih. Za cepljenje se trenutno ni odločilo le 5 zaposlenih.”

VIR: Zdravstveno reševalni center Koroške

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.