Search
Close this search box.

Za božič nova otoplitev

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, jutri pa bo nekoliko manj oblačnosti.

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem v jugozahodnih krajih pa bo povečini sončno vreme. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem ter ponekod v južnih krajih do 15 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v zahodnih krajih pa bo postopno več nizke oblačnosti. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, ponekod na jugu do 6, najvišje dnevne od 8 do 13, v Beli Krajini do 15 °C.

Obeti

V torek in sredo bo v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, več jasnine pa bo v vzhodnih krajih. Ponekod bo pihal zahodni do jugozahodni veter. Razmeroma toplo bo.

Vremenska slika

Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, ki sega do srednje Evrope in zahodnega Balkana. Nad severno polovico Evrope je več ciklonskih območji z vremenskimi frontami. K nam v višinah z zahodnim vetrom doteka topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, manj oblačnosti pa bo ob severnem Jadranu ter v zahodni Hrvaški in v Furlanski nižini.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, v krajih vzhodno od nas pa bo občasno delno jasno. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Toplo bo.

Biovremenska napoved

V nedeljo bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden. V ponedeljek bo vremenski vpliv zmerno obremenilen. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazal kot povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in hitrejša utrujenost.

Sanje o belem božiču se bodo tudi letos končale z napovedjo, ki je vse prej kot »snežena«. V skladu s prejšnjimi leti bodo tudi letos prazniki zeleni in nadpovprečno topli. Nazadnje smo imeli bel božič v večjem delu nižin pred 16 leti. Leta 2007 je bilo na božični dan v Ljubljani 1 cm snega, v Mariboru 5, v Celju in Murski Soboti 6 ter v Novem mestu 9 cm.

Nad Evropo imamo trenutno izrazito močan vetrovni stržen. Na jutranji ljubljanski sondaži je hitrost vetra na višini okoli 10 km dosegla celo 300 km/h. V višinah doteka zrak iz območja severnega Atlantika, ki se preko gorske pregrade Alp suši. Trenutno močneje sneži ponekod v Alpah, pri nas pa zaradi fenskega učinka dobivamo zgolj drobtinice.

Vir: ARSO

Dogodki

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, jutri pa bo nekoliko manj oblačnosti.