Search
Close this search box.

Z nevarno vožnjo ogrožal voznike, v krvi je imel kar 2,74 promila alkohola

Alkohol je vse preveč prisoten v cestnem prometu – v soboto so obravnavali voznika, ki je imel 2,74 promilov alkohola v krvi

Posebej izstopajoč primer je bil voznik osebnega vozila, za katerega so v petek popoldne dobili več klicev voznikov, saj jih je z nevarno vožnjo ogrožal med vožnjo po avtocesti v smeri proti Celju. V bližini izvoza z avtoceste za Trojane, je povzročil prometno nesreči z materialno škodo. Voznika, državljana Srbije, so ustavili v bližini izvoza Lopata. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 2,74 promilov alkohola v krvi. 44-letnega voznika, ki je z izjemno nevarno in neodgovorno vožnjo ogrožal mnoge udeležence cestnega prometa so pridržali do streznitve. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje ga bomo kazensko ovadili, za ostale cestno prometne prekrške mu bomo izrekli globo.

Minuli konec tedna so na območju Policijske uprave Celje izvedli dva večja poostrena nadzora cestnega prometa. Tako v petkovem nadzoru, ki je potekal med 12. in 22. uro, kot v sobotnem, ki je potekal med 18. in 6. uro zjutraj je bil poudarek na psihofizičnem stanju voznikov, v petek so pozornost namenili še voznikom enoslednih vozil.

V obeh nadzorih so ustavili 769 voznikov. 41 jih je vozilo pod vplivom alkohola, dva pod vplivom prepovedanih drog. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so dva voznika pridržali do streznitve. V petek so kontrolirali 46 voznikov motornih koles in kolesarjev. Od trinajstih, pri katerih so opravili preizkus alkoholiziranosti, je eden vozil pod vplivom alkohola. Poleg tega so zaznali še dvanajst prekrškov motoristov in kolesarjev.

VIR: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja