Search
Close this search box.

Z naravno kozmetiko Divji cvet do popolne nege ter zdrave in sijoče kože

"Po dolgih letih preizkušanja raznovrstnih krem, izdelanih tudi po naročilu, sem končno našla kolekcijo ki mi pomaga pri suhi koži in gubicah. Ne samo, da so rezultati smiljeve kolekcije znamke Divji cvet nad pričakovanji – prišli so tudi v zelo kratkem času," pove navdušena uporabnica izdelkov manekenka Nina Gazibara.

SMILJ: močna kombinacija zdravilnih in negovalnih učinkov ter učinkov proti staranju

Zima in veseli december prinašata veliko radosti in druženj, vendar pa lahko sprememba letnih časov in predvsem sprememba temperatur prinese veliko težav pri negi kože. Mraz lahko povzroči suho kožo ter rdečico, zaradi česar so drobne linije in gube videti še bolj izrazite.

Ko gre za nego kože, že veste, da so naravne, organske in preproste sestavine ključne za optimizacijo kožne bariere. Medtem ko so nekatere preproste sestavine za nego kože znane samo po eni lastnosti, na primer kot piling, obstajajo nekatere močne in večopravilne učinkovine, ki se osredotočajo na več težav s kožo, jo negujejo in vzpostavljajo ravnovesje. Smilj je ena od teh sestavin in starodavna, brezčasna močna sila, ki jo imamo radi in jo priporočamo.

Kontakt: +386 70 66 66 00 ali info@divjicvet.si. Facebook Divji cvet. Spletna stran Divji cvet.

SMILJ: močan zdravilec kože, zakoreninjen v tradiciji

Rastlina smilj, znana tudi kot helichrysum, izhaja iz grškega helios ali sonce in chryos ali zlato.
Njeni cvetovi, ki pokajo s svetlo rumenim odtenkom, rastejo v grozdih ali cimesih in nikoli ne ovenijo, zato jo običajno imenujejo večna roža. »Immortelle« v francoščini pomeni tudi nesmrten.

Izvira iz sredozemske regije, danes pa na svetu raste kar 600 vrst. Smilj je sestavljen iz alkaloidov, karotenov, flavonoidov in taninov, ki delujejo protivnetno, antioksidativno, protimikrobno, in za celjenje ran.

Spoznajte neverjetne prednosti smilja

Protivnetni učinek:

Smilj je znan po svojih protivnetnih lastnostih. Pravzaprav glede na študijo iz leta 2003 v »Journal of Aromatherapy« smilj pomirja vnetje, zaradi česar je odlična izbira za razdraženost in rdečico.
Zeliščarji so ga tradicionalno uporabljali v obliki tinkture ali kot izvleček za celjenje ran, ureznin, odrgnin in brazgotin. Zaradi tega je še posebej uporaben za pospešitev celjenja – pomislite na rdeče madeže, ki jih povzročajo akne.

Študije kažejo, da lahko immortelle pomaga pri boju proti škodljivim bakterijam. Glede na študijo iz leta 2008 v reviji »Methods in Molecular Medicine« je uporaba smilja učinkovito zmanjšala antibiotično zdravljenje bakterij, odpornih na več zdravil. Posledično se lahko smilj bori proti bakterijam na koži in preprečuje izbruhe brez izsušitve ali draženja.

Učinek proti staranju

S svojo kombinacijo protivnetnih, protimikrobnih, antioksidativnih in antialergijskih lastnosti je smilj močan »anti-ager«. Spodbuja novo, zdravo rast kožnih celic, zmanjšuje videz brazgotin, drobnih linij in gub ter preprečuje prezgodnje staranje.

Učinek na celjenje

Smilj, ki je znan po svojih lastnostih celjenja ran, lahko pomaga pospešiti celjenje aken ali brazgotin. Zmanjšuje vnetja in hiperpigmentacijo ter vrača vlago.

Smiljevi izdelki znamke »Divji cvet«, ki pomagajo že mnogim pri negi zrele kože

Anti aging dnevna krema za obraz SMILJ, 30 ml

Lahka vlažilna krema na osnovi smilja. Uživajte v kremasti teksturi te lahke, a izjemno močne in dragocene kreme. Smilj je edina rastlina, katere cvetovi nikoli ne usahnejo in imajo zato najmočnejšo sposobnost regeneracije kože. Krema je poleg smilja še dodatno obogatena s hladno stisnjenim sončničnim oljem in plodovi divje vrtnice. Esencialne maščobne kisline, vitamini in minerali iz teh olj so odlična formula za nego zrele in suhe kože. CO2 olje ameriških brusničnih semen spada med olja, bogata z antioksidanti z močnimi učinki proti staranju.

Anti aging nočna krema za obraz SMILJ, 30 ml

Bogata hranljiva krema za obraz iz macerata smilja in hladno stisnjenega sončničnega olja je idealna za nego izredno suhe in zrele kože. Zaradi goste teksture jo je dobro uporabljati zvečer. Smilj z dodatkom sončnice, ki ustvarja lipide, kakršne najdemo v koži, upočasnjuje znake staranja. S to očarljivo kremo obnovite naravno lepo in mladosten videz kože.

Anti aging serum za okrog oči SMILJ, 30 ml

Ta kremasti gosti serum na osnovi macerata smilja deluje kot anti-age sredstvo za predel okoli oči, ust in čela. Zaradi tekoče teksture se hitro vpije in ne pušča mastnih ostankov. CO2 olje ameriških brusničnih semen je bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami, linolensko in alfa-linolensko kislino. Te aktivne sestavine delujejo izjemno močno proti znakom staranja. Hladno stisnjena olja divje vrtnice in sončnic se hitro vpijejo in prispevajo k hidraciji kože. V kombinaciji z vlažilno in hranljivo kremo je idealna kombinacija za nego zrele, suhe in občutljive kože.

Uporaba: Oči so ogledalo duše, zato je treba zanje vsakodnevno skrbeti. Masaža predela okoli oči poveča elastičnost in sijaj kože. Z lahkimi gibi vmasirajte eno kapljico tega seruma na veko in na spodnjo stran očesa. Postopek ponavljajte, dokler se ves serum ne absorbira.

Intenzivna krema za roke SMILJ, 75 ml

Roke so ogledalo zdravja in zahtevajo posebno nego. Zato smo izdelali to izjemno bogato kremo s smiljem, ognjičem in karitejevim maslom za intenzivno zaščito in regeneracijo kože. Dodatno je obogaten z CO2 rožmarinovimi olji in vitaminom E, ki so izjemno močni antioksidanti. Čeprav je razkošne teksture, se krema hitro vpije in na koži ne pušča mastnih sledi. Izredno dobra in učinkovita krema za nego suhe in poškodovane kože na rokah.

Losjon za telo SMILJ IN POMARANČA, 200 ml

Losjon “Smilj in pomaranča” z gosto teksturo za suho in poškodovano kožo z naravnimi sestavinami. Takoj se vpije v kožo in zagotavlja občutek udobja. Ima svežo aromo citrusov, ki jo obožujejo tako ženske kot moški. Zeliščni glicerin pomaga zmanjšati občutek napete kože, ki je pogosto prisoten po prhanju. Globoko neguje, mehča in vrača elastičnost kože. Vsebuje macerat smilja, sončnično olje, karitejevo maslo in v olju topen rožmarin CO2, ki obnavljajo in vlažijo kožo.

Anti aging krema za obraz SMILJ & POMARANČA, 30 ml

Lahka krema za kožo obraza, obogatena z najnovejšimi aktivnimi sestavinami za anti-age zdravljenje in močno hidracijo. Žametna tekstura daje koži mat videz brez sijaja. Takoj se absorbira, vendar pusti zaščitno plast, ki preprečuje izgubo vode. Uporablja se lahko kot dnevna ali nočna krema. Ima fenomenalen učinek na vzdrževanje gladkosti, čvrstosti in elastičnosti kože ter preprečuje izgubo vode in hrapavost kože. Provitamin B5 je v kombinaciji z glicerolom najmočnejši vlažilec in spodbuja regeneracijo celic. Krema poleg aktivnih sestavin vsebuje velik odstotek macerata smilja s CO2 v olju topnem rožmarinu, ki deluje kot naravni antioksidant. Eterično olje pomaranče daje čudovit saden vonj za prijeten občutek na koži.

Maska in piling za obraz Smilj (2 v 1), 50 ml

Kombinacija bele in rožnate gline je kot nalašč za nego vseh tipov kože, še posebej občutljive. Hialuronska kislina, pululan in alginat vlažijo kožo in ustvarijo zaščitno plast. Dobro hidrirana koža je elastična in ima zdrav sijaj. Fino zmlete orehove lupine naredijo nežen piling, ki temeljito odstrani odmrle kožne celice. Z redno uporabo te piling maske je koža mehka in sijoča, polt pa osvežena.

Čistilna pena za obraz Smilj, 60 ml

Čistilna pena Smilj učinkovito in nežno očisti obraz ličili in vseh nečistoč. Inovativna formula ustvari gosto peno, ki vstopi v vse pore in jih temeljito očisti. Zaradi močnega delovanja macerata in eteričnega olja smilja osveži kožo in ohranja mladosten videz kože.

Micelarna voda za obraz Smilj, 200 ml

Micelarna voda z eteričnim oljem smilja učinkovito odstranjuje ličila, nečistoče s kože in odvečni sebum. Vitamin B5 in rastlinski glicerin sta izjemno močni mehčali, ki kožo navlažita, ustvarita zaščitno plast in ji povrneta elastičnost. Koža postane osvežena, mehka in navlažena. Zdrav sijaj kože je viden iz dneva v dan. Ne povzroča draženja ali pordelosti kože, zato se lahko uporablja tudi za nego občutljivih predelov okoli oči.

Milo SMILJ, 100g

Smilj ima izredno dobre regenerativne sposobnosti. Je zelo blagodejno pri kožnih alergijah in problematični aknasti koži.

Zelo blago, a hkrati izjemno močno milo iz smilja, maceriranega v ekstra deviškem oljčnem olju. Revitalizira in obnavlja utrujeno in zrelo kožo ter je namenjen vsakodnevni negi suhe in poškodovane kože. Uporablja se lahko za celo telo, roke in obraz.

Najbolj priljubljeno paketno ponudbo najdete TUKAJ.

Pri tem naj še omenimo, da smo v prazničnem decembru za naše bralce, v sodelovanju s podjetjem “Divji cvet”, pripravili tudi nagradno igro, v kateri bomo nekomu od vas podarili Smiljev paket za obraz in telo. Nagradno igro najdete TUKAJ.

Dogodki

"Po dolgih letih preizkušanja raznovrstnih krem, izdelanih tudi po naročilu, sem končno našla kolekcijo ki mi pomaga pri suhi koži in gubicah. Ne samo, da so rezultati smiljeve kolekcije znamke Divji cvet nad pričakovanji – prišli so tudi v zelo kratkem času," pove navdušena uporabnica izdelkov manekenka Nina Gazibara.