Search
Close this search box.

Z letališča v Libeličah na drugi konec Slovenije v le 35 minutah prva skupina smučarjev (FOTO)

Letališče Bovec z letom 2020 vstopa v novo obdobje prevoza potnikov med manjšimi letališči. Prvi prelet so izpeljali v četrtek, 2. januarja 2020, ko je na letalo z domačega letališča prevoznika Aviofun d.o.o. v Libeličah varno pristalo na letališču Bovec skupaj z osmimi ‘smučarskimi’ potniki, ki so se odpravili na smuko na smučišču Kanin-Sella Nevea.

Do Bovca so z letalom Pilatus PC 6 potrebovali pičlih 35 minut, pri čemer so med drugim leteli mimo vrha slovenske najvišje gore Triglav, ob prihodu v Bovec pa jim je bilo omogočeno, da so si pred pristankom smučišče najprej ogledali s spektakularne ptičje perspektive.

Na Letališču sta prve ‘leteče’ smučarje pričakala župan Občine Bovec Valter Mlekuž in direktor Sončnega Kanina dr. Rok Ovsenik, ki sta zbranim zaželela dobrodošlico in se jim pridružila tudi na jutranji kavici v Kaninskih legendah. Od tam do vstopne postaje krožnokabinske žičnice Kanin so potnike prepeljali s kombijem, za kar je v celoti poskrbel upravljavec Letališča Bovec Aviofan.

“Sam sem navdušen nad novostjo, saj to odpira neke nove dimenzije tako letališču Bovec, kot tudi smučišču Kanin-Sella Nevea. Pri Občini Bovec, ki je seveda lastnica Letališča Bovec, smo zelo zadovoljni z aktualnim upravljavcem, saj vedno predstavi in uvaja pomembne novosti za Bovško, seveda pa se že veselimo tudi vseh drugih predvidenih novosti v letošnjem letu. Ko bo na Letališče Bovec celostno urejeno, bo Bovec in Bovško v evropskem prostoru prav gotovo izstopal s posebno, tudi v tem primeru celoletno ponudbo,” je ob prvem organiziranem prevozu smučarjev iz Libelič v Bovec dejal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Direktor Aviofan-a Damijan Cehner, ki v prihodnje napoveduje prevoze smučarjev tudi z drugih manjših slovenskih letališč, pa je dodal: “Tako blizu smučišča ni niti letališče v Courshevelu, pa je tam od vseh med najbližjimi smučišču. To je res velika prednost Bovca. Ker verjamemo v uspešnost projekta, bomo v kratkem pripeljali še eno udobno večje letalo s 15 sedeži in posebnim prostorom za smučarsko opremo.”

Vir: obcina.bovec.si

Dogodki