Search
Close this search box.

Z Breznice nad Prevaljami v dolino le z motorno žago v avtu

Če ste se v teh dneh odpravili na sprehod v naravo in je vas pot zanesla na Breznico nad Prevaljami, ste lahko naleteli na pravo zimsko idilo, ki pa na koncu le ni tako pravljična, kot je videti na prvi pogled. Pod težo snega in ledu ves čas poka drevje, veje se lomijo, cesta je večkrat neprevozna, domačini se na pot odpravijo kar z motorno žago v avtu.

Fotografije so bile posnete danes na območju Breznice na nadmorski višini okoli 750 m, kjer se na snežni podlagi že tretji teden kopiči inje, saj je pokrajina obdana z meglo vse dni.

“Res je lepo in hkrati zelo žalostno, ko drevesa preprosto ne zdržijo več tega težkega bremena pod katerim se lomijo,” je stanje opisala domačinka Tatjana Ladinek.

Kot je še povedala Tatjana, gre tem področju Breznice zahvala lastnikom gozdov, ki redno odstranjujejo podrto drevje ter vejevje z občinske in gozdne ceste, da je la ta vsak dan prevozna v dolino. Sicer pa lastnike gozda predvsem skrbi, kakšne bodo posledice, če pride zadaj še ena pošiljka snega, preden se drevesa rešijo tega bremena.

Dogodki