Search
Close this search box.

Z avgustom znova premestitve duhovnikov, tudi na Koroškem

Kot vsako leto, bodo tudi letos nekateri duhovniki v začetku meseca avgusta spremenili svoja službena mesta.

Za nadškofijo Maribor je že tradicija, da v osrednjem katoliškem tedniku na prvo avgustovsko nedeljo objavijo osebne spremembe in premestitve duhovnikov.

Vsak župnik je namreč z odlokom postavljen v župnijo in ima pravico do stalnosti (prim. kan. 522 Zakonika cerkvenega prava). Zato se duhovnik pri premestitvah, potem ko se je pogovoril s svojim škofom, odpove službi, v kateri je deloval, da sprejme novo službo (prim. kan. 191, 1 Zakonika cerkvenega prava). Ta odpoved ne pomeni, da tiste službe oziroma župnije ni imel rad, pač pa, da je pripravljen sprejeti škofovo odločitev glede premestitve. Če se je župnik službi odpovedal, je to naredil zato, da ga je škof lahko imenoval, kakor sta bila prej dogovorjena, za župnika v drugo župnijo ali drugo službo. Enako velja tudi za tiste, ki so bili »razrešeni« določene službe. Ta razrešitev pomeni predvsem končanje ene službe in sprejetje nove.

Janko BABIČ je imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Št. Ilj v Slovenskih goricah – 1. 8.

Ernest BERLOŽNIK, župnik sodelavec v pastoralni zvezi župnij Slovenj Gradec, se je iz zdravstvenih razlogov odpovedal tej službi in ostaja duhovni pomočnik v župnijah te pastoralne zveze – 1. 8.

Mag. Franček BERTOLINI, župnik župnije Maribor – Sv. Rešnje telo in škofijski ekonom, je imenovan za soupravitelja župnij Maribor – Brezje, Maribor – Tezno in Sv. Miklavž ob Dravi – 1. 8.

Kristian BOŠAK, stalni diakon v župniji Maribor – Sv. Magdalena, je razrešen te službe in imenovan za stalnega diakona v župniji Maribor – Sv. Rešnje telo – 1. 8.

Vilibald BRGLEZ, župnik v Jarenini, je iz zdravstvenih razlogov razrešen župniške službe in je stopil v pokoj. Biva v Domu starejših Idila, Vukovski dol 30, Jarenina – 1. 8.

P. Toni BRINJOVC OFM Conv. je imenovan za župnika moderatorja na Ptujski Gori ter za rektorja ptujskogorske bazilike – 1. 8.

Milan ČIVRE, stalni diakon v župniji Maribor – Sv. Križ, je imenovan za stalnega diakona tudi v župniji Sv. Peter pri Mariboru in za sodelavca Nadškofijske karitas pri skrbi za izredne delivce sv. obhajila – 1. 8.

Marko DREVENŠEK, župnik na Muti in soupravitelj župnij Pernice, Sv. Jernej nad Muto in Trbonje, je razrešen teh služb in imenovan za župnika sodelavca v župnijah pastoralne zveze Slovenj Gradec – 1. 8.

Marijan FESEL, župnik na Hajdini in dekan, je imenovan za soupravitelja župnije Št. Janž na Dravskem Polju – 1. 8.

Klemen GARTNER, novomašnik, je imenovan za kaplana v Vikariatu bl. A. M. Slomška, za profesorja predmeta Vera in kultura na Škofijski gimnaziji AMS ter za duhovnega pomočnika v župniji Maribor – Pobrežje – 1. 8.

Feliks GOLOB SDB, duhovni pomočnik v župniji Maribor – Sv. Janez Bosko, je razrešen te službe in odhaja na novo služeno mesto v ljubljanski nadškofiji – 1. 8.

 P. Danilo HOLC OFM Conv. župnik na Ptujski Gori ter za rektor ptujskogorske bazilike, je razrešen obeh omenjenih služb in bo prevzel službo znotraj minoritske province – 1. 8.

Rudolf KOŽELNIK, župnik v Št. Janžu na Dravskem Polju, je razrešen župniške službe in je upokojen. Kot upokojeni župnik bo bival v župnišču v omenjeni župniji – 1. 8.

P. Janez KURBUS OFM Conv. je imenovan za duhovnega pomočnika na Ptujski Gori – 1. 8.

Tadej LEGNAR, dekan dekanije Radlje – Vuzenica, je imenovan za soupravitelja župnije Trbonje – 1. 8.

Primož LORBEK, upravitelj študentske župnije in kaplan na Hajdini, je imenovan za kaplana tudi v župniji Št. Janž na Dravskem polju – 1. 8.

P. Andrej MOHORČIČ OFM Conv. je imenovan za župnika sodelavca na Ptujski Gori – 1. 8.

Igor I. NOVAK, župnik v Št. Ilju v Slov. goricah in dekan, je razrešen souprave župnij Sv. Jakob v Slovenskih Goricah, Sv. Jožef Delavec – Pesnica in Sv. Marjeta ob Pesnici; hkrati je razrešen službe vikarja namestnika v župniji Jarenina. Istočasno je imenovan za referenta za ekumenizem in za duhovnega voditelja Kolpingove zveze – 1. 8.

Janko STRAŠEK, stolni kanonik in župnik v Cirkovcah, je razrešen službe vikarja namestnika v župniji Št. Janž na Dravskem Polju – 1. 8.

Jože POVH, župnik župnije Maribor – Tezno ter soupravitelj župnij Maribor – Brezje ter Sv. Miklavž ob Dravi ter duhovni voditelj Kolpingove zveze je razrešen vseh omenjenih pastoralnih obveznosti in odhaja na sobotno leto v samostan v Stični – 1. 8.

Simon POTNIK, župnik moderator v župnijah pastoralne zveze Slovenj Gradec, je imenovan za soupravitelja župnij Muta, Pernice in Sv. Jernej nad Muto – 1. 8.

P. Vladimir Rufin PREDIKAKA OFM Conv. je imenovan za sodelavca župnijskega upravitelja v župniji Sv. Vid pri Ptuju – 1. 8.

Marijan ROLA, župnik pri Sv. Benediktu v Slov. goricah in dekan, je razrešen souuprave župnije Sv. Anton v Slovenskih goricah – 1. 8. Damjan TIKVIČ duhovni pomočnik v Makolah, Slovenski Bistrici in pri Sv. Venčeslu, je razrešen omenjenih služb in imenovan za župnijskega upravitelja pri Sv. Antonu v Slovenskih goricah – 1. 8.

Sebastijan TIŠLER, kaplan v župnijah Maribor – Pobrežje in Maribor – Tezno, je razrešen kaplanske službe v župniji Maribor – Pobrežje – 1. 8.

Marko VERŠIČ, duhovni pomočnik v župnijah Sv. Jakob v Slovenskih goricah in Jarenina, je imenovan za župnika pri Sv. Jakobu v Slovenskih goricah in za soupravitelja župnij Jarenina, Sv. Marjeta ob Pesnici in Sv. Jožef Delavec – Pesnica – 1. 8. P.

Marjan VOGRIN OFM Conv. gvardijan minoritskega samostana na Ptujski Gori, je razrešen službe na Ptujski gori in odhaja v samostan sv. Petra in Pavla na Ptuju – 1. 8.

Dogodki

Kot vsako leto, bodo tudi letos nekateri duhovniki v začetku meseca avgusta spremenili svoja službena mesta.