Search
Close this search box.

Vuzeniški gasilci bodo 130 let delovanja praznovali v družbi ansambla Saša Avsenika

V Vuzenici pripravljajo že 28. Vuzeniške dneve, v okviru katerih bodo praznovali tudi 130 let delovanja PGD Vuzenica.

Letošnji Vuzeniški dnevi bodo spet postregli z bogatim program, ki se bo v Vuzenici odvil med 5. in 15. avgustom. Po besedah organizatorjev bodo polni zabave, športnih dogodkov, družinskih druženj ter kulturnih prireditev. Vsi dogodki pa bodo brez vstopnine.

Otvorili jih bodo 5. avgusta ob 18. uri v Atriju Župnišča v Vuzenici z nastopom Marka Vozlja, s svečano akademijo ob 130. letnici PGD Vuzenica in filatelistično razstavo Za nepozabno otvoritveno zabavo bodo zvečer poskrbeli Modrijani. Na sobotni gasilski veselici, ki jo pripravljajo ob visokem jubileju tamkajšnjega gasilskega društva, pa se boste lahko zabavali ob zvokih ansambla Saša Avsenika.

V Vuzenici bo sicer veselo tudi vse ostale dni, o čemer se lahko prepričate TUKAJ. Med drugim bodo nastopili še Čuki, skupina Mambo Kings in ansambel Zeme. Organizatorji pa so tudi letos poskrbeli za pestro športno, kulturno in družabno dogajanje.

Poletje, čas brezskrbnih in sproščenih dni, ko si še posebej radi vzamemo čas za družino, prijatelje in znance. Odlična priložnost za srečanja, druženja in zabavo so naši Vuzeniški dnevi, med katerimi smo tudi letos s številnimi organizacijami in posamezniki pripravili nadvse bogat program, ki potrjuje geslo ZA VSAKOGAR – TUDI ZA VAS! Dnevi športa, zabave, kulture, sejma in romanja nas že 28 let povezujejo in k nam v mesecu avgustu privabijo številne obiskovalce,” je pred pestrim avgustovskim dogajanjem dejal župan Vuzenice Franjo Golob.

“Ponosen sem na vas spoštovane občanke in občani, da zmoremo in znamo skupaj pripraviti tako obsežno in odmevno dogajanje, katerega glas se širi daleč po naši domovini. Verjamem, da smo ponosni na našo občino, za katero se venomer trudimo, da jo izboljšujemo in omogočamo kvalitetno življenjsko okolje vsem, ki tukaj živimo in tistim, ki k nam prihajajo,” dodaja Golob.

“Občinski praznik, Vuzeniški dnevi, so priložnost, da se srečamo na številnih dogodkih. Naj ne bo to samo praznik občine ampak praznik prav vsakega izmed nas. Iskrene čestitke vsem občanom, še posebej pa ob tem prazniku čestitam vsem prejemnikom občinskih priznanj, ki jih bomo podelili na slavnostni seji v četrtek, 11. 8,” je sklenil župan.

Celotno dogajanje in program 28. Vuzeniških dnevov najdete TUKAJ.

Dogodki

V Vuzenici pripravljajo že 28. Vuzeniške dneve, v okviru katerih bodo praznovali tudi 130 let delovanja PGD Vuzenica.