Search
Close this search box.

Vuzeniški dnevi odpovedani, na slavnostni seji bodo podelili priznanja občine

Občina Vuzenica praznuje svoj občinski praznik v mesecu avgustu in sicer 15. avgusta. Vsako leto, že od ustanovitve občine, se ob tem dogodku odvijajo t.i. Vuzeniški dnevi, 10-dnevni festival kulture, športa, zabave, sejemskih in verskih prireditev, ki pa so ga bili v Vuzenici letos primorani odpovedati.

“Za letošnje leto smo do zadnjega upali, da bomo zastavljen program, ki je bil zelo podoben lanskemu, uspeli izpeljati, vendar žal trenutna situacija in skrb za zdravje tega ne dopuščata. Tako so Vuzeniški dnevi letos prvič v zgodovini občine Vuzenica popolnoma odpovedani,” so sporočili iz Občine Vuzenica.

Slovesni praznik občine Vuzenica bodo obeležili le na slavnostni seji, ki bo v petek, 14. avgusta, v Modri dvorani Kulturnega doma v Vuzenici. Kakor vsako leto bodo tudi letos na tej seji podeljena priznanja občine Vuzenica.

Nagrado Občine Vuzenica prejeme: Društvo upokojencev Vuzenica. Plaketo Občine Vuzenica prejmejo: Stanislava Knez, Anton Javornik in podjetje Ulbrich hidroavtomatika d.o.o. Pisno priznanje župana Franja Goloba prejmejo: Ines Hribernik, Jani Marn za dosežke na področju športa, Ana Verdinek za dosežke na področju kulture in ustanovitelji koroške likovne kolonije mladih v Vuzenici Lojze Gobec, Štefan Kresnik, Hanzi Weiss, Tomaž Ogris in Edita Velih.

Filatelistično društvo Drava Muta–Vuzenica pa bo ob tej priložnosti izdalo priložnostni žig in kuverto ob 50. obletnici ustanovitve Koroške likovne kolonije mladih.