Search
Close this search box.

Vuzenici sredstva za vlaganja v industrijsko cono

Občina Vuzenica bo s pomočjo evropskih sredstev zgradila sekundarni vod za odvajanje odpadnih voda za tamkajšnjo industrijsko cono. Projekt je vreden 319.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 236.000 evrov. Izbor izvajalca del je v teku, projekt pa mora biti zaključen v letošnjem letu.

Kot so sporočili iz vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je nedavno izdala odločitev o finančni podpori, bodo z izvedbo projekta zagotovili infrastrukturno ureditev 0,24 hektarja industrijske cone. S tem bodo zagotovljeni pogoji za ustvarjanje novih delovnih mest in povečanje dodane vrednosti mikro, malih in srednje velikih podjetij na območju Vuzenice, so navedli.

Izbor izvajalca del je v teku. Na razpis se je prijavilo več podjetij, trenutno se preverja ustreznost prijav, je za STA povedal vuzeniški župan Franjo Golob. Pričakuje, da se bodo dela začela kmalu in da bodo zaključena v letošnjem letu.

Občina je projekt vključila v dogovor za razvoj regije v tem finančnem obdobju. Poleg tega projekta zdaj od vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pričakuje tudi odločitev o finančni podpori gradnji navezave na Dravsko kolesarsko pot, prav tako na občini pospešeno pripravljajo dokumentacijo za projekt opremljanja dodatnih sekundarnih vodov na kanalizacijskem omrežju, je povedal župan. Ob tem je opozoril, da imajo pri zbiranju dokumentacije največ težav s pridobivanjem soglasij s strani Agencije RS za okolje.

Dogodki