Search
Close this search box.

Vstopili smo v novo leto, koroški župani vam želijo predvsem zdravja

Svet je vstopil v leto 2021. Zaradi epidemije novega koronavirusa smo ga tudi v Sloveniji pričakali nekoliko drugače kot smo ga bili vajeni, brez velikih druženj, javnih praznovanj in ognjemetov.

Predsednik vlade Janez Janša je v novoletni poslanici zapisal naj “nam vsem novo leto čim prej prinese toplo in zeleno pomlad, prosto virusa ter vseh z njim povezanih omejitev.”

Predsednik republike Borut Pahor pa je v svoji novoletni poslanici v četrtek poudaril, da bomo v tem letu premagali bolezen, ki je tako globoko in grenko zaznamovala minulo leto. “Zato nas polne upanja močno prevzema neomajna odločnost. Zmagali bomo in okrevali,” je dejal. Dodal je, da okrevanje ne pomeni nujno vrnitve k staremu, ampak je priložnost za novo.

Veliko zdravja, lepih trenutkov in osebne sreče pa vam želijo tudi koroški župani in županja:

Ravenski župan dr. Tomaž Rožen vsem občankam in občanom želi v letu 2021 veliko zdravja, ljubezni in razumevanja. “Stopimo skupaj pogumno in z veliko optimizma.Video voščilo si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Župan Podvelke Anton Kovše s sodelavci vsem občanom njihove in bralcem Koroških novic želi srečno v letu 2021. “So trenutki zvezdnatih poti, ko z dotikom nežnim si pogledamo v oči …,” je dodal.

Mežiški župan Dušan Krebel vam s sodelavci občinske uprave v novem letu 2021 želi, “da bi gledali s srcem, da bi prepoznali dragocenost časa, da bi imeli zdravje, mir in srečo ter da bi soustvarjali lepe trenutke, ki se jih bomo ob letu z veseljem spominjali.”

Županja Dravograda mag. Marijana Cigala, svetnice in svetniki ter občinska uprava, vam želijo mirno in prijazno leto ter dodajajo: “Kdor ima zdravje, ima upanje, kdor ima upanje, ima vse.”

Župan Mute Mirko Vošner skupaj z občinskimi svetniki in z občinsko upravo želi vsem občankam in občanom Mute ter ostalim Korošicam in Korošcem veliko zdravja, osebne sreče in vse dobro v letu 2021.

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je dejal: “Leto, ki se poslavlja, je bilo nenavadno v vseh pogledih. Odvzelo nam je marsikatero željo, ki smo si jo izrekli ob prelomu in veliko preveč so nas zaznamovali slovesi ljudi, ki smo jih imeli radi, jih spoštovali in ki jih bomo pogrešali. Ostaja pa upanje, da smo se v tej mračni zgodbi vendarle naučili spoštovanja, soodvisnosti, človečnosti in zaupanja drug v drugega. Če smo se, potem je bilo vredno potrpeti.”

Pri tem je dodal, da “preostane torej upanje, da se nam bodo v letu 2021 uresničile vsaj tiste želje, katerih izpolnitev nam je lani tako nepričakovano onemogočila epidemija. In ker po vsaki ujmi posije sonce, bo prihajajoče obdobje do nas morda bolj prizanesljivo, saj smo v času epidemije dokazali, da v vzajemni skrbi, povezanosti, solidarnosti, sočutju in človečnosti, znamo sobivati.” Klugler pravi, da poskrbite zase in za svoje bližnje ter za vse pomoči in utehe potrebne svojce, prijatelje in osamljene znance. “Bodimo spoštljivi, humani, predvsem pa povezani v želji po uresničitvi ciljev, ki si jih zadajamo.”

V imenu Mestnega sveta, občinske uprave in v svojem imenu, vsem občankam in občanom Mestne občine Slovenj Gradec, ostalih koroških občin ter bralkam in bralcem Koroških novic, v prihajajočem letu 2021 iskreno želi obilo sreče, osebnega zadovoljstva, medsebojnega razumevanja in sodelovanja ter predvsem – zdravja.  

Objavljamo voščila in želje tistih županov, ki so se odzvali, njihovim željam pa se pridružujemo tudi iz našega uredništva. Želimo vam srečno, veselo, ljubeznivo ter predvsem zdravo 2021. Spremljajte nas tudi v prihajajočem letu.

Preberite še: Janša v novoletni poslanici: “Pred nami je nekaj zelo zahtevnih tednov. A zdržali bomo”

Dogodki

Svet je vstopil v leto 2021. Zaradi epidemije novega koronavirusa smo ga tudi v Sloveniji pričakali nekoliko drugače kot smo ga bili vajeni, brez velikih druženj, javnih praznovanj in ognjemetov.