Search
Close this search box.

Vstop na kopališče možen brez pogoja PCT, vendar ne povsod

Ob vročini, ki je prisotna te dni, je vsekakor dobrodošla novica, da je vstop na kopališča odslej možen tudi brez pogoja PCT.
Fotografija je simbolična

V Sloveniji je epidemija covida-19 končana, še vedno pa je treba spoštovati zaščitne ukrepe in omejitve za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Vsaj še nekaj časa ostajajo v veljavi tudi ukrepi, ki jih je za blažitev posledic epidemije uveljavilo osem doslej sprejetih protikoronskih zakonov. Med drugim je potrebno marsikje še vedno izpolnjevat t. i. pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), vendar tudi tu kot kaže obstajajo izjeme.

Vlada je objavila tabelo – veljavnost ukrepov po izteku epidemije, v kateri je navedeno, da za vstop v terme potrebujete PCT. Danes pa so Terme Olimia preko Facebook strani sporočile, da pogoj PCT ni potreben za vsa kopališča oziroma bazene.

S strani pristojnih institucij smo prejeli uradno potrjeno informacijo, da za vsa kopališča, ki so delno ali v celoti pokrita, še vedno veljajo pogoji PCT za vstop za enodnevne obiskovalce, medtem ko za kopališča, ki so v celoti na odprtem, ne veljajo več pogoji PCT,” so zapisali na Facebook strani Term Olimia. To pomeni, da lahko na takšnem kopališču uživate vsi, ne glede na to, če ste preboleli covid-19, bili testirani ali cepljeni proti covid-19.

Tako v omenjenih termah veljajo pogoji PCT za vstop v: Wellness Orhidelia, Savna svet Termalija, Termalija Relax, Termalija Family Fun. Pogoji PCT pa ne veljajo več za vstop v Termalni park Aqualuna, saj je kopališče v celoti na odprtem.

Tabela – vlada RS: Veljavnost ukrepov po izteku epidemije

Preberite tudi: Seznam: Tudi po koncu epidemije v veljavi ukrepi iz osmih protikoronskih zakonov

Pri tem naj še spomnimo, da bo klicni center za informacije o novem koronavirusu (080 1404) obratoval še do 30. junija 2021. Po tem datumu zagotavljanje informacij v okviru svojih pristojnosti ponovno prevzamejo pristojne institucije.

Vir: Vlada RS, Terme Olimia

Dogodki

Ob vročini, ki je prisotna te dni, je vsekakor dobrodošla novica, da je vstop na kopališča odslej možen tudi brez pogoja PCT.