Search
Close this search box.

Vrunčeva nagrada letos v roke Nadi Duler (FOTO)

Ob mednarodnem dnevu prosvetnih delavcev je danes v Kulturnem domu v Slovenj Gradcu potekala svečana podelitev Vrunčevih priznanj za leto 2019.

Občina Slovenj Gradec vsako leto podeljuje Vrunčeve nagrade in plakete za izjemne uspehe, ki jih doseže posameznik ali skupina s pedagoškim – strokovnim delovanjem na področju vzgoje, izobraževanja in telesne kulture, s tem pa počasti tudi svetovni dan učiteljev, ki ga praznujemo 5. oktobra. Nagrade je danes podelil župan Mestne občine Slovenj Gradec g. Tilen Klugler.

Vrunčevo nagrado in plakete je podelil župan MOSG g. Tilen Klugler.

Glavna nagrada je letos šla v roke ge. Nadi Duler, ravnateljici Druge osnovne šole v Slovenj Gradcu, ki je aktivna na mnogih področjih. Zaveda se, da je osnovno poslanstvo pedagoških delavcev vodenje učencev po poti učenosti. Z ukaželjnostjo učencev in s podporo odličnih učiteljev so pod njenim vodstvom v zadnjih letih dosegli odmevne rezultate na večih področjih.

Vrunčevo nagrado 2019 je prejela ga. Nada Duler.

VRUNČEVE PLAKETE SO PREJELI:

ga. Danica Bricman, ki deluje kot vzgojiteljica predšolskih otrok v vrtcu na Selah in je tudi uspešna mentorica številnim dijakom in študentom, ki bodo ali pa so že dobri pedagogi. Za majhen kraj Sele je njeno delo izrednega pomena, saj diha s krajem in krajani.

ga. Danica Bricman, ki deluje kot vzgojiteljica predšolskih otrok v vrtcu na Selah.

mag. Aleksandra Hovnik in mag. Majda Tamše Horvat, ki delujeta na Osnovni šoli Podgorje pri Slovenj Gradcu. Mentorici sta skupaj z učenci projektne skupine ustvarili učno pot “Zelena pot z zgodbo”, ki vodi od šole v Podgorju do gradu Vodriž, s tem pa sta med drugim prispevali k promociji Podgorja in Slovenj Gradca.

mag. Aleksandra Hovnik in mag. Majda Tamše Horvat delujeta na Osnovni šoli Podgorje.

g. Milan Unkovič, učitelj likovne umetnosti na Prvi osnovni šoli v Slovenj Gradcu, likovni ustvarjalec, mentor in humanist. Svoje izkušnje, znanje in bogato obzorje o umetnikih, obdobjih in zvrsteh prenaša na učence znotraj zavoda in tudi širše. Sodeluje z različnimi zavodi v Sloveniji kot tudi v tujini ter sodeluje pri raznih razstavah.

g. Milan Unkovič, učitelj likovne umetnosti na Prvi osnovni šoli v Slovenj Gradcu, likovni ustvarjalec, mentor in humanist.

Slavnostni govorec je bil dr. Vojko Veršnik, prejemnik lanske Vrunčeve nagrade za izjemne dosežke na področju izobraževanja, ki ima za sabo izredno zanimivo in pestro glasbeno pot in je zaposlen kot glasbeni pedagog na Tretji osnovni šoli Slovenj Gradec. Dr. Veršnik je ob koncu današnjega govora dodal: “Po mojem mnenju je poslanstvo vseh nas učiteljev, da čim bolj iskreno in korektno vzgajamo otroke in mladino, jih naučimo čim več koristnega za življenje. Poleg tega pa se moramo zavedati, da mora vsak učenec imeti vsaj enega učitelja, kateri vanj verjame.”

Zbrane je nagovoril tudi lanski prejemnik Vrunčeve nagrade dr. Vojko Veršnik.
Vokalni band Kreativo je poskrbel za glasbo.

PODELITEV VRUNČEVIH PRIZNANJ ZA LETO 2019:

Dogodki