Vrtovec: Za begunce iz Ukrajine javni potniški promet odslej brezplačen

Ministrstvo za infrastrukturo je danes izdalo sklep, s katerim bo javni potniški promet za begunce iz Ukrajine odslej brezplačen, je na Twitterju sporočil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Ministrstvo za infrastrukturo je danes namreč izdalo sklep, s katerim izvajalcem javnega potniškega prometa (JPP) v avtobusnem in železniškem prometu nalaga, da osebam z ukrajinskim potnim listom ali osebno izkaznico omogočijo brezplačen prevoz v Sloveniji, na relaciji, na kateri se želi oseba peljati.

Kot izhaja iz sklepa, bodo izvajalci medkrajevnih potniških prevozov upravičeni do izplačila izpada prihodka za izdajo brezplačnih vozovnic pod enakimi pogoji, kot je zagotovljeno nadomestilo izpada prihodkov zaradi drugih ukrepov organa JPP.

Sklep velja do preklica oziroma največ šest mesecev od njegove izdaje.

Pri tem naj še omenimo, da je Vrtovec v torek na spletnem družbenem omrežju Twitter objavil, da so v skladu z veljavno zakonodajo odslej prebivalci Ukrajine, ki zaradi vojne in humanitarnih razlogov prihajajo v Slovenijo ali jo zgolj prečkajo, oproščeni plačila cestnine na slovenskih avtocestah in hitrih cestah. Za več informacij je zainteresirane napotil na Dars.

Vir: STA, Twitter

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije