Search
Close this search box.

Vremenske nevšečnosti na Koroškem: narasle vode in podrto drevo

Na Uradu RS za zaščito in reševanje na beležijo večjih nevšečnosti zaradi deževja, ki je že včeraj zajelo tudi Koroško. Na našem območju so od včeraj zvečer do danes zjutraj pristojne službe posredovale trikrat.

  • Ob 1.05 se je v Josipdolu, občina Ribnica na Pohorju, na cestni most podrlo večje drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Ribnica-Josipdol.
  • Ob 21.01 je na relaciji Črna na Koroškem – Mežica narasel potok poplavljal cesto. Na kraj so odšli dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje.
  • Ob 19.16 je v Centru, v Črni na Koroškem, meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Črna na Koroškem so hišo zaščitili s protipoplavnimi vrečami.

Danes zjutraj in dopoldan so razlivanja manjših rek možna predvsem v zahodni polovici Slovenije, danes popoldan pa tudi v južni, osrednji in delu vzhodne Slovenije. Prav tako se zvečer in ponoči na najbolj izpostavljenih območjih razlivajo reke Vipava v spodnjem toku, Kolpa, Ljubljanica ter Sava v srednjem toku. Ob močnejših lokalnih nalivih se lahko hitro razlijejo hudourniški vodotoki.

Nevarnost snežnih plazov bo pod 1500 m zaradi odjuge, višje pa zaradi obilice novega snega velika do zelo velika (4. do 5. stopnje), zato odhod v gore v prihodnjih dneh odsvetujejo. Plazovi se utegnejo prožiti tudi v krajih, kjer jih že dolgo ni bilo. poroča Agencija RS za okolje.

Vir,: Agencija RS za okolje. Uprava RS za zaščito in reševanje

Dogodki