Search
Close this search box.

Vreme: Začetek tedna bo večinoma suh, nato sledi poslabšanje

Danes in jutri bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Zapihal bo jugozahodnik, topleje bo. V torek se bo verjetnost za padavine povečala.
Fotografija je simbolična

Danes bo zmerno do pretežno oblačno in suho. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Zapihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15 °C.

Ponoči bo ponekod na Notranjskem in na severovzhodu pihal okrepljen jugozahodnik. V Beli krajini in na Kočevskem lahko pada kakšna kaplja dežja.

Jutri se bo oblačnost čez dan povečala. Na jugovzhodu in ponekod na zahodu lahko občasno rahlo dežuje. Še bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo v zatišnih legah okoli ledišča, drugod od 6 do 11, najvišje dnevne od 12 do 19 °C.

Obeti

V noči na sredo se bodo padavine predvidoma okrepile in zajele večji del države ter v sredo zjutraj že ponehale. V sredo čez dan kaže na sončno vreme s kakšno manjšo ploho. Razmeroma toplo bo.

V četrtek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Nekoliko se bo ohladilo.

Vremenska slika

Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad Britanskim otočjem se nahaja ciklon. Topla fronta se nahaja nad Alpami in srednjo Evropo. Od zahoda nad naše kraje priteka toplejši in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Prevladovalo bo spremenljivo oblačno vreme, oblačnost se bo na južni strani Alp sušila. Zapihal bo jugozahodni veter. Jutro bo po nekaterih nižinah megleno.

Jutri bo sončno s spremenljivo oblačnostjo. V krajih severno in ponekod južno od Slovenije bo deževalo. Nekaj več jasnine bo zahodno od nas. V Kvarnerju bo pihal okrepljen jugozahodnik.

Biovremenska napoved

V ponedeljek bo vremenska obremenitev prehodno nekoliko popustila in se znova povečala v torek čez dan. Pričakuje se zmerna obremenitev zaradi vremena, ki se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.

UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu dosegel vrednost okoli med 1 in 2.

Sezona alergenega cvetnega prahu je za letos zaključena, na merilnih postajah zaznajo komaj kakšno zrno.

Alergeni cvetnega prahu ne predstavljajo več tveganja za pojav simptomov alergijskega rinitisa. Vzroki za simptome so lahko drugje, na primer občasno visoko onesnažen zrak ter povišane količine alergenov pršic in plesni v notranjih prostorih.

Napoved je sestavljena v sodelovanju z NLZOH.

Vir: ARSO

Dogodki

Danes in jutri bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Zapihal bo jugozahodnik, topleje bo. V torek se bo verjetnost za padavine povečala.