Search
Close this search box.

Vreme: Tudi danes krajevna neurja z možnostjo toče. Za Koroško rdeč alarm

Danes bo nestanovitno s pogostimi plohami in nevihtami, možna so neurja. Jutri bo precej jasno.

V današnji noči je bilo po obsegu najsilovitejše letošnje neurje v Sloveniji, žal pa s tem nevarnega vremenskega dogajanja še ni konec. Ob nalivih in močnih sunkih vetra je na manjših območjih zelo verjetna tudi toča, ki bo lahko tudi precej debela.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Plohe in nevihte se bodo pojavljale nad vso Slovenijo, možna bodo krajevna neurja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na jugovzhodu in na Primorskem do 32 °C. Ob nevihtah so tudi možna krajevna neurja.

Ponoči se bo ozračje umirilo in postopno zjasnilo.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo, drugod bo občasno nekaj kopaste oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju 17, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C.

Obeti: Ob nevihtah so danes možna tudi krajevna neurja.

Vremenska slika: Hladna fronta se od severa bliža Sloveniji in bo v popoldanskem času prešla naše kraje. Za njo bo k nam prehodno pritekal nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Spremenljivo oblačno bo, krajevne nevihte bodo čez dan zajele večino sosednjih pokrajin. Jutri bo precej jasno, ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

Po silovitih jutranjih neurjih se bo nevihtna aktivnost umirila, ampak ne za dolgo. Naše kraje bo v kratkem zajela vremenska fronta in obetamo si lahko razvoj novih neviht na zahodnem in v osrednjem delu države. Na severu Italije se že razvijajo močne superelice, ki se bodo nato verjetno zopet izoblikovale v večji konvektivni sistem, ki bo potoval proti vzhodu, severovzhodu. Ali bo ta pas dosegel naše kraje je še vprašanje, saj se zadeva pomika južneje. Glede na nekatere meteorološke izračune ocenjujemo, da se bo okoli poldneva pričel razvoj posameznih predfrontalnih nevihtnih celic, ki bodo potovale v smeri proti vzhodu, severovzhodu. Glede na prisotno oblačnost je konvektivne energije manj, vseeno pa zadosti za razvoj močnejših neviht. Ob močnem vetru v višjih plasteh bo vseeno prisotno tudi striženje – možen razvoj superelic. Ob prehodu neviht lahko klesti tudi toča, močan veter pa lahko znova povzroča obilo preglavic.

Vir: ARSO in Neurje.si

Dogodki

Danes bo nestanovitno s pogostimi plohami in nevihtami, možna so neurja. Jutri bo precej jasno.