Search
Close this search box.

Vreme: Razjasnilo se bo in postopno topleje

Danes bo oblačno, dopoldne lahko še pade kakšna kaplja dežja. Jutri se bo zjasnilo.
Fotografija je simbolična

Danes bo oblačno, dopoldne bo dež v vzhodnih krajih povsod ponehal. Proti večeru se bo na zahodu začelo jasniti. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 °C.

Jutri bo v zahodni polovici Slovenije že delno jasno, dopoldne se bo razjasnilo tudi v vzhodnih krajih in popoldne bo večinoma sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, najvišje dnevne od 11 do 16 °C.

Obeti: V četrtek bo sončno. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo zapihal jugozahodnik.

V petek se bo popoldne od zahoda postopoma pooblačilo, ponekod bo pihal jugozahodnik. Postopno bo še topleje.

Vremenska slika: Nad Iberskim polotokom in Francijo je območje visokega zračnega tlaka, nad Balkanom in delom srednje Evrope pa ciklon s hladno fronto, ki se pomika proti vzhodu. Nad naše kraje v višinah s severozahodnimi vetrovi doteka razmeroma hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bodo severno in vzhodno od naših krajev nastajale plohe, medtem ko bo predvsem v Italiji dokaj sončno.

Jutri bo delno jasno, nekaj več oblačnosti bo predvsem dopoldne v krajih vzhodno od nas.

Promet: Cesta čez prelaz Vršič je zaprta zaradi nevarnosti snežnih plazov. Voznike opozarjajo, da je na prelazih in ostalih višje ležečih cestah v primeru snega na vozišču obvezna uporaba verig, če tako določajo prometni znaki.

Vir: ARSO in PROMET.si

Dogodki

Danes bo oblačno, dopoldne lahko še pade kakšna kaplja dežja. Jutri se bo zjasnilo.