Search
Close this search box.

Vreme: Rahel dež in toplo

Danes in jutri bo na Primorskem in Notranjskem oblačno, drugod bo deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter.
Fotografija je simbolična

Danes bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, občasno bo lahko rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo še deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na vzhodu do 16 °C.

Jutri bo na severovzhodu deloma jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Še bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo na severu malo pod lediščem, drugod od 1 do 7, najvišje dnevne od 8 do 13, na vzhodu okoli 15 °C.

Obeti

V petek se bo povsod pooblačilo, v zahodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Jugozahodni veter se bo še nekoliko okrepil.

V soboto bo oblačno. V večjem delu Slovenije bo deževalo.

Vremenska slika

Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Meja med toplim sredozemskim in hladnim polarnim zrakom poteka prek srednje Evrope. Od jugozahoda doteka k nam topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V krajih vzhodno in severno od nas bo deloma jasno, drugod bo pretežno oblačno. Na območju Kvarnerja in Gorskega Kotarja bo občasno rahlo deževalo. Marsikje bo pihal veter zahodnih smeri.

Biovreme

V sredo in v četrtek bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden, pri nekaterih posameznikih pa se pričakuje zmerna obremenitev.

Napoved za gorski svet

Danes bo v visokogorju in na Pohorju delno jasno z občasno povečano visoko koprenasto oblačnostjo. V sredogorju na primorski strani alpsko-dinarske pregrade ter ponekod v Kamniško-Savinjskih Alpah bo oblačno in megleno, možno bo rosenje ali rahel dež. Pihal bo šibak do zmeren jugozahodni veter. Temperatura na 1500 m bo na zahodu okoli 0, na vzhodu okoli 5, na 2500 m pa okoli 0 °C.

Vir: ARSO

Danes in jutri bo na Primorskem in Notranjskem oblačno, drugod bo deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter.