Search
Close this search box.

Vreme: Nastalo bo nekaj ploh in neviht

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možne bodo posamezne plohe in kakšna nevihta. Jutri bo pretežno jasno.

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v severni Sloveniji bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28 °C.

Jutri bo precej jasno, zjutraj po nekaterih nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, najvišje dnevne od 25 do 30 °C.

Obeti

V torek in sredo bo pretežno jasno in postopno bolj vroče.

Vremenska slika

Nad srednjo Evropo in Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo delno jasno. Več oblačnosti bo v Alpah, kjer bodo nastajale krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte.

Jutri bo precej jasno.

Biovreme

V nedeljo bo vremenska obremenitev postopno popuščala. V ponedeljek bo vremenski vpliv ugoden in spodbuden.

Napoved cvetnega prahu v zraku

V nižinah se nadaljuje glavna sezona cvetnega prahu trav. Obremenitev zraka bo odvisna od spremenljivega vremena, v dneh s padavinami bo obremenitev nizka do srednje visoka, v suhem vremenu visoka. Cvetita tudi nizko alergena trpotec in kislica, obremenitev bo v splošnem nizka, na travnikih lahko pridemo v stik z več cvetnega prahu. Prisoten bo cvetni prah bezga, kaline (liguster), koprivovk, lipe in bora, količina slednjega se zmanjšuje.

V Primorju bo v suhem vremenu obremenitev s travami in oljko srednje visoka do občasno visoka, pojavljal se bo cvetni prah trpotca in kislice. Prisotna bodo še zrna hrasta (črničevje), koprivovk, bezga, kaline (liguster), lipe in bora.

Vir: ARSO

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možne bodo posamezne plohe in kakšna nevihta. Jutri bo pretežno jasno.