Search
Close this search box.

Vreme: Hladnejše jutro in jasno vreme

Danes bo na Primorskem delno jasno s šibko do zmerno burjo. Čez dan se bo tudi v notranjosti razjasnilo. Jutri bo pretežno jasno.

Danes čez dan se bo tudi v notranjosti Slovenije postopno razjasnilo, najkasneje na jugovzhodu. Na Primorskem bo pihala bo šibka do zmerna burja, ki bo počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem do 7 °C.

Jutri bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj kratkotrajna megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -11 do -4, ob morju malo pod 0, najvišje dnevne od -1 do 2, na Primorskem od 5 do 9 °C.

Obeti

V petek bo v vzhodni Sloveniji zmerno, občasno pretežno oblačno, drugod bo ostalo precej jasno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Še naprej bo hladno.

V soboto bo jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Vremenska slika

Nad severozahodno in srednjo Evropo ter Balkanom je območje visokega zračnega tlaka, nad jugozahodnim Sredozemljem pa se proti južni Italiji pomika ciklon z vremensko fronto. K nam od severovzhoda doteka hladen in nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajina

Danes se bo postopno zjasnilo. Nekaj povečane oblačnosti bo vztrajalo v severozahodni Hrvaški ter nad severnim Jadranom. Še bo pihala šibka do zmerna burja.

Jutri bo precej jasno. Zjutraj bo mrzlo in po nekaterih nižinah megleno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

Promet

Promet je zaradi jutranje prometne konice nastajajo zastoji na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah. Predvsem na cestah, ki vodijo proti Ljubljani.

Po poročanju Prometno informacijskega centra burja ovire promet:
– Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selom prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.
– Na regionalni cesti Razdrto – Podnanos – Manče – Vipava je prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase 8 ton 1. stopnja.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z nameščenimi verigami.

Na regionalni cesti Razdrto – Vipava več prevrnjenih tovornih vozil močno ovira promet. Vozniki tovornih vozil, upoštevajte omejitve zaradi močnih sunkov burje!

Vir: ARSO in PROMET.si

Dogodki

Danes bo na Primorskem delno jasno s šibko do zmerno burjo. Čez dan se bo tudi v notranjosti razjasnilo. Jutri bo pretežno jasno.