Search
Close this search box.

Vreme: Deževno, ampak spet se bo ogrelo

Danes se bo postopno pooblačilo, pozno popoldne bo na jugozahodu začelo deževati. Jutri bo na vzhodu večinoma suho, drugod bodo krajevne padavine.

Danes bo sprva na Primorskem in ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji dokaj jasno in zjutraj ponekod megleno, drugod bo precej nizke oblačnosti. Čez dan nas bo od zahoda postopno dosegla nova oblačnost. Pozno popoldne in zvečer bo na zahodu možen rahel dež. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 18 °C.

Ponoči bo v zahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji možen občasen dež, drugod bo povečini suho. Na Primorskem so možne tudi nevihte.

Jutri bo v vzhodnih krajih večinoma suho, možna so sončna obdobja. Drugod bo oblačno. Občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni Sloveniji. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem od 10 do 15, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem in ponekod v vzhodni Sloveniji okoli 21 °C.

Obeti

V petek bo na vzhodu spremenljivo, drugod pretežno oblačno. Občasno bo deževalo predvsem v zahodnih in ponekod v osrednjih krajih. Jugozahodnik se bo nekoliko okrepil, ob morju bo pihal jugo. V noči na soboto se bo dež prehodno okrepil in zajel vso Slovenijo ter do jutra spet oslabel. V soboto bo občasno deževalo predvsem v zahodni polovici Slovenije, na vzhodu bo občasno posijalo sonce.

Vremenska slika

Območje visokega zračnega tlak nad srednjo Evropo počasi slabi. V višinah se vzpostavlja jugozahodni zračni tok, ki bo pri nas prevladoval v naslednjih dneh. Z njim bo k nam začel dotekati toplejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v krajih zahodno od nas povečini oblačno, proti vzhodu pa bo še nekaj jasnine. Zvečer in v noči na četrtek bo ponekod na zahodu deževalo.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas večinoma suho z malo sonca. Drugod bo oblačno s padavinami, predvsem ob morju tudi nevihtami. Topleje bo.

Vir: ARSO

Dogodki

Danes se bo postopno pooblačilo, pozno popoldne bo na jugozahodu začelo deževati. Jutri bo na vzhodu večinoma suho, drugod bodo krajevne padavine.