Search
Close this search box.

Vreme bo nestabilno. Nastajale bodo plohe in nevihte, možni so tudi krajevni nalivi z manjšo točo

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo plohe in nevihte, možni so tudi krajevni nalivi. Nekaj več sonca bo na Primorskem.

Nad severovzhodnim Atlantikom ter delom severne Evrope in Britanskega otočja je šibko območje nizkega zračnega tlaka, nad ostalim delom Evrope pa večinoma prevladuje območje visokega zračnega tlaka. Nad našimi kraji in okolico se nahaja šibko odcepljeno višinsko jedro hladnejšega zraka, ki skrbi za nestabilnost ozračja v tem delu Evrope. 

Danes dopoldne in čez dan bo spremenljivo oblačno, občasno ponekod delno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo med 21 in 27, na Primorskem do 30 °C. Kakšna osamljena ploha ali nevihta lahko nastane že v dopoldanskih urah in čez dan, več dogajanja pa lahko pričakujete popoldne in zvečer. Takrat bodo ponekod po Sloveniji nastajale krajevne plohe in predvsem nevihte. Te bodo sprva koncentrirane nad zahodno in jugozahodno Slovenijo, kasneje pa se bodo pojavljale tudi drugod po državi. Nevihte se bodo ponekod zavlekle tudi v prvi del noči, nato pa bodo postopno razpadle. Zaradi šibkih višinskih vetrov bo pomikanje nevihtnih celic počasno. 

Obstaja možnost nastanka kakšne močnejše nevihte z močnejšimi, dolgotrajnejšimi nalivi in manjšo točo ali sodro. Največja verjetnost za nastanek močnejših neviht bo na Primorskem, Notranjskem in Dolenjskem, ni pa povsem izključena kakšna tudi drugod po državi. Ob morebitnem nastanku močnejših neviht je lokalno možen hiter porast hudourniških vodotokov.

Jutri bo vreme podobno, le padavine bodo nekoliko manj pogoste. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Goriškem in ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 22 do 28, na Primorskem do 31 °C.

V ponedeljek in torek se vreme še ne bo ustalilo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo še krajevne plohe in nevihte. Na Primorskem bo več sonca, pihala bo šibka burja.

Vir: Neurje.si, ARSO

Dogodki