Search
Close this search box.

Vreme: Po novi rekordni nedelji bo izrazita vremenska sprememba

Kljub temu, da smo še vedno v 1. polovici meseca aprila, že drugo nedeljo zapored poročamo o temperaturi, ki je presegla mejo 30 °C.

Preteklo nedeljo so beležili najzgodnejšo tridesetico v mesecu aprilu, pa je bil včeraj presežen absolutni aprilski temperaturni rekord.

V Metliki se je segrelo do 31,8 stopinj Celzija. Še na osmih meteoroloških postajah so izmerili temperaturo višjo od 30 °C. Na Arso so jih zbraliv tabeli. Glede na dolgoletne homogenizirane in interpolirane nize podatkov je bil kar na 42 meteoroloških postajah presežen aprilski temperaturni rekord.

Znova je bilo zelo toplo tudi v višinah. Na Kredarici je bil z 12,1 °C presežen aprilski temperaturni rekord, ki so ga pred tem izmerili preteklo nedeljo (11,5 °C).

Kljub poletni vročini pa je pred nami sprememba vremena. Po suhem ponedeljku bo v torek zjutraj v severnih krajih začelo deževati. Čez dan se bodo padavine postopno širile proti jugu in popoldne bodo zajele vso Slovenijo. Vmes se bodo pojavljale tudi nevihte. Temperatura se bo spuščala, zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Meja sneženja se bo popoldne spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov, zvečer in v noči na sredo pa ponekod v osrednji Sloveniji še niže.

Tudi v sredo in četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno in dokaj hladno, nastalo pa bo nekaj popoldanskih ploh ali neviht.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad južno Evropo slabi. Izrazita hladna fronta je dosegla severne Alpe in bo v torek čez dan prešla tudi Slovenijo. Od jugozahoda k nam še doteka dokaj topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povečini sončno z občasno koprenasto oblačnostjo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Popoldne se bo na območju Alp postopno pooblačilo.

Jutri se bodo padavine z občutno ohladitvijo od severa širile proti jugu. Zapihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu pozno popoldne zmerna do močna burja.

Vir: ARSO

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Kljub temu, da smo še vedno v 1. polovici meseca aprila, že drugo nedeljo zapored poročamo o temperaturi, ki je presegla mejo 30 °C.