Search
Close this search box.

Vozniki, pozor! Policisti bodo nadzirali hitrost, uporabo telefona med vožnjo in prisotnost alkohola

Iz PU Celje so sporočili, da bodo zaradi poslabšanja prometne varnosti vsakodnevno izvajali večurne nadzore hitrosti po metodologiji VERIGA na najbolj kritičnih cestah in odsekih. Kot pravijo, se je letos stanje varnosti cestnega prometa na območju Policijske uprave Celje izredno poslabšalo. V dobrem tednu so v prometnih nesrečah umrli trije ljudje – pešec ter voznik in voznica osebnega vozila.

Zelo pozorni bodo tudi na uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. “Mnogi vozniki se žal premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša njihovo zbranost. Zaradi tega lahko spregledajo pomembno prometno signalizacijo in se prepočasi odzovejo na nepredvidljive razmere na cesti. Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Vse udeležence cestnega prometa znova pozivajo, naj nikar ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. “Alkohol ne sodi za volan, saj zavira delovanje človekovih funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu in zmanjšuje sposobnost razumnega ravnanja. Hkrati vse voznike pozivajo, da naj dosledno spoštujejo cestnoprometne predpise in s tem prispevajo k boljši varnosti na naših cestah,” še dodajajo policisti PU Celje.

 

Dogodki