Search
Close this search box.

Vodna pot v Črni na Koroškem vabi na ogled

V Črni na Koroškem so ustvarili vodno pot, po kateri se lahko sprehodite in odkrivate vodno bogastvo občine.

Koroška je pokrajina mnogih naravnih lepot, saj se ponaša z gorami, gozdovi, cvetočimi travniki, obilico naravnih danosti, med katerimi pa je zagotovo ena najpomembnejših voda.

Tako je tudi v občini Črna na Koroškem, ki se prav tako lahko pohvali s številnimi naravnimi bogastvi, med katerimi je ena pomembnejših zagotovo voda. Po vseh hribih in pobočjih, ter ozkih dolinah občine se vijejo večji in manjši potočki, skriti izviri in slikoviti tolmuni. Skozi ljudsko izročilo se tako ohranjajo edinstvena imena potokov in rek, ki ponazarjajo značilnosti in lastnosti z njimi poimenovane vode.

Zaradi čudovitih voda so v občini ustvarili vodno pot, po kateri se lahko sprehodite do kar 12 vodnih bogastev Črne na Koroškem. Vodna pot obsega potoke, izvire, korita ter slapove, prav tako pa zajema tudi slikovit in skrivnosten izvir reke Meže v Koprivni, Rezmanov slap, Božičev slap, pa tudi Gočevo korito, kjer pravijo, da teče zdravilna voda.

Vabljeni, da se po vodni poti občine Črna na Koroškem sprehodite tudi vi, ter uživate v naravnih lepotah naše čudovite Koroške.

Vir: Občina Črna na Koroškem

Dogodki

V Črni na Koroškem so ustvarili vodno pot, po kateri se lahko sprehodite in odkrivate vodno bogastvo občine.