Vodenje Zdravstvenega doma Dravograd v jeseni prevzema zdajšnja županja občine

Županja Občine Dravograd Marijana Cigala bo s 1. oktobrom prevzela vodenje Zdravstvenega doma Dravograd. Pred tem bo morala podati odstopno izjavo z mesta županje. Zdravstveni dom Dravograd je pred pomembno naložbo, to je gradnjo novega, na več milijonov evrov ocenjenega zdravstvenega centra, ki bi ga lahko začeli graditi prihodnje leto.

Na junija objavljen razpis za mesto direktorja Zdravstvenega doma Dravograd sta prispeli dve prijavi. Ena prijava je bila nepopolna, prijava Marijane Cigala pa je ustrezala razpisnim pogojem, je za STA pojasnil predsednik sveta zdravstvenega doma Željko Kljajić.

Svet zavoda je zato zdajšnjo županjo imenoval na mesto direktorice zdravstvenega doma s 1. oktobrom letos, imenovanje pa je nato na dopisni seji, ki je potekala 26. julija, potrdil tudi občinski svet Občine Dravograd.

Pred nastopom dela na mestu direktorice zdravstvenega doma mora županja zaradi nezdružljivosti funkcij podati odstopno izjavo z mesta županje. Kot je danes za STA pisno sporočila županja, pogodbe o delu na mestu direktorice zdravstvenega doma še nima, zato do zdaj tudi še ni podala odstopne izjave z mesta županje. Podala jo bo, ko bo dobila pogodbo o delu v zdravstvenem domu.

Marijana Cigala je bila za županjo Občine Dravograd izvoljena decembra 2002, tako da bo z odhodom v zdravstveni dom nekoliko prej zaključila svoj peti mandat na čelu občine. Je pa letos spomladi neuspešno kandidirala za poslanko v DZ. Kandidirala je na listi NSi.

Najpomembnejša naloga, ki jo čaka kot novo direktorico zdravstvenega doma, bo gradnja novega zdravstvenega centra, ki ga v Dravogradu načrtujejo že več let in je predviden na lokaciji trgovsko-poslovne stavbe Meža, kjer mora občina tudi zaradi sodbe sodišča sanirati ploščad.

Naložba v nov zdravstveni center je bila nazadnje ocenjena na več kot pet milijonov evrov (z DDV), občina pa je že dobila tudi odobreno sofinanciranje s strani države, in sicer v višini dobrih 700.000 evrov.

V Dravogradu računajo še na sredstva Eko sklada, kamor se bodo prijavili, sredstva za nakup dela opreme bo prispeval tudi zdravstveni dom, preostalo pa bo občina dodala sama s posojilom, je za STA povedal podžupan Občine Dravograd Anton Preksavec.

Predvideno je tudi, da bodo naložbo nekoliko skrčili, kjer je to mogoče, denimo pri parkiriščih, in s tem tudi znižali višino potrebnih sredstev. Finančna konstrukcija se torej zaključuje, predvidoma pozno jeseni bi začeli s postopki izbire izvajalca, gradnja pa bi se lahko začela prihodnje leto, je napovedal Preksavec.

Preksavec je danes potrdil tudi, da bo v jeseni kandidiral za župana Občine Dravograd.