Vladni predstavniki danes na ločenih delovnih posvetih z direktorji zdravstvenih zavodov in predstavniki gospodarstva

Vladni predstavniki se bodo danes na dveh ločenih delovnih posvetih srečali z direktorji bolnišnic in zdravstvenih domov ter predstavniki gospodarstva. Srečanji naj bi pripomogli k oblikovanju pristopa, ki ga namerava vlada ubrati pri nadaljnjem obvladovanju epidemije, spregovorili pa naj bi tudi o investicijah kot delu načrta za okrevanje.
Vlada RS

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je po sredini seji vlade napovedal, da bo danes vladna stran na posvetu s predstavniki zdravstvenih zavodov ugotavljala, kakšne so še zmogljivosti bolnišnic in koliko še lahko zdržijo v prihodnjih dneh in tednih.

S predstavniki gospodarstva pa bodo glede na razmere skušali proučiti možnosti za morebitne spremembe v posameznih segmentih, gotovo pa se ne bodo mogli izogniti niti ukrepom, predvidenim v osnutku sedmega protikoronskega zakona.

Znano je, da si malo gospodarstvo želi odpiranja dejavnosti, večja podjetja pa nasprotujejo morebitni popolni ustavitvi nenujnih dejavnosti. Premier Janez Janša je sicer v petek ob robu srečanja voditeljev članic EU v Bruslju poudaril, da Slovenija industrije ne bo ustavljala. Izpostavil je tudi, da se bodo držali sprejetega petstopenjskega načrta sproščanja ukrepov, pri čemer je edina niša za manevrski prostor možnost sproščanja v posameznih statističnih regijah.

Vlada je ta teden podaljšala vse ključne omejitve zbiranja, gibanja in prodaje blaga, tako da bodo veljali vsaj še en teden.

Na današnjem posvetu bodo s predstojniki bolnišnic in zdravstvenih domov spregovorili tudi o dodatnih zmogljivostih in novih investicijah, o vseh tistih projektih, ki so doslej stali. Tako je namreč v petek napovedal Janša in poudaril, da se nacionalni načrt za okrevanje in odpornost pripravlja in ga bo vlada zelo verjetno sprejela še ta mesec, čeprav je rok april 2021. “Prioriteto ima zdravstvo,” je navedel.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije