Vlada zagotovila solidarnostni dodatek za brezposelne

Vlada je zagotovila 1,51 milijona evrov za prvo izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka za brezposelne. Do njega je v višini 150 evrov upravičenih 10.052 oseb, ki so po 12. marcu lani ne po svoji krivdi izgubile zaposlitev in nove zaposlitve do uveljavitve zakona o dodatnih protikoronskih ukrepih še niso imele.
Ey9c5EKXMAMC0rG

Kot so po današnji seji vlade sporočili iz urada vlade za komuniciranje, je vlada ta znesek določila v okviru odločitve o prerazporeditvi pravic porabe znotraj finančnega načrta ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

“Do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 evrov so na podlagi zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic covida-19 upravičene brezposelne osebe, ki so od 12. marca 2020 do uveljavitve tega zakona izgubile zaposlitev, pri čemer jim delovno razmerje ni prenehalo po njihovi krivdi ali volji, in na dan uveljavitve tega zakona še niso sklenile pogodbe o zaposlitvi ali začele opravljati dela na podlagi drugega pravnega razmerja, ki je podlaga za vključitev v obvezno zavarovanje za primer brezposelnosti, ali se vpisale v register kot samozaposlena oseba,” so pojasnili.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.