Vlada za več kot še enkrat dvignila sredstva za komunikacijski in informacijski sistem Slovenske vojske

Vlada je včeraj sprejela sklep, da se za nakup premestljivih komunikacijsko-informacijskih sistemov za potrebe Slovenske vojske namesto dosedanjih 12,8 milijona evrov zagotovi 30,4 milijona evrov skupaj z DDV, so po seji vlade sporočili z ministrstva za obrambo.

Kot so pojasnili, je bila prvotna vrednost projekta pripravljena na podlagi grobe ocene vrednosti projekta, “v procesu priprave nadaljnje investicijske dokumentacije in raziskave trga pa je bilo ugotovljeno, da je treba prilagoditi finančno dinamiko in spremeniti izhodiščno vrednost navedenega projekta”.

Predmet investicije je nakup vojaškega taktičnega komunikacijskega in informacijskega sistema za zagotavljanje informacijskih in komunikacijskih storitev v različnih varnostnih domenah. Sistem bo zagotavljal podporo sistemu poveljevanja in kontrole Slovenske vojske v bojnem delovanju ali mirnodobnem času, v terenskih pogojih delovanja, doma in v tujini.

Uporabil se bo lahko tudi v poslabšanih varnostnih razmerah ali v primeru naravnih nesreč kot hrbtenična podpora pri zagotavljanju komunikacijsko-informacijske podpore delovanja kritične infrastrukture, so še navedli v sporočilu za javnost po vladni seji.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije