Vlada za generalnega direktorja Fursa imenovala Ivana Simiča

Vlada je mag. Ivana Simiča imenovala za generalnega direktorja Finančne uprave Republike Slovenije, in sicer za dobo petih let, od 18. 11. 2021 do najdlje 17. 11. 2026, z možnostjo ponovnega imenovanja, so sporočili po seji vlade.

Ministrstvo za finance je 25. avgusta 2021 na spletnem portalu GOV.SI objavilo posebni javni natečaj za položaj generalnega direktorja Fursa. Posebna natečajna komisija je ministra za finance obvestila o primernem kandidatu za položaj generalnega direktorja. Skladno z navedenim je minister vladi predlagal mag. Ivana Simiča za generalnega direktorja finančne uprave.

Mag. Ivan Simič je končal Pravno fakulteto v Ljubljani in magistrski študij davčnega prava na Pravni fakulteti v Mariboru. Je davčni svetovalec, predavatelj, avtor in soavtor knjig in priročnikov o davkih, nekdanji direktor slovenske in srbske davčne uprave. V letih 2006 – 2019 je bil, po izboru uporabnikov spletnega portala Tax-Fin-Lex, dvanajstkrat izbran za najuglednejšega davčnega strokovnjaka v Sloveniji. Leta 2013 je bil v organizaciji Evropskega združenja manager iz Sarajeva, izbran za najuglednejšega davčnega strokovnjaka v jugovzhodni Evropi za izjemen prispevek pri uvajanju pozitivnih sprememb v davčnih sistemih Slovenije in Srbije, so zapisali v sporočilu za javnost.

Vir: Vlad RS

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije