Search
Close this search box.

Vlada spremenila pravila glede nošenja mask. Na Twitterju se je oglasil tudi Janez Janša

Vladna govorka Maja Bratuša je na novinarski konferenci po seji vlade povedala, da so člani vlade danes sprejeli spremembe glede nošenja mask.

Vlada je sprejela spremembe odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT. Nošnja maske ne bo več potrebna za goste v zaprtih javnih prostorih, kjer se nudi priprava in strežba pijač, seveda ob pogoju izpolnjevanja PCT protokola.

Nošnja mask že doslej ni bila obvezna za goste gostinskih obratov, ko so sedeli za mizo. Po novem pa bo izjema veljala širše, denimo v kinematografih, kjer prodajajo hrano, na pogostitvah in drugje. Maska v omenjenih primerih ne bo obvezna niti pri odhodu na stranišče, kot je doslej veljalo v gostinskih obratih.

Maske prav tako ne bo treba več nositi osebam, ki izpolnjujejo pogoj PC v okoljih, kjer so v medsebojnem stiku le osebe, ki izpolnjujejo ta pogoj.

Po seji vlade se je preko Twitterja odzval tudi premier Janez Janša, ki je tvitnil: “Ko zdravstvena stroka svetuje cepljenje zoper Covid-19, je to za nekatere zarota. Ko pa jim ista stroka in isti ljudje predpišejo na stotine ostalih terapij, zdravil in cepljenj – pa jim verjamejo in zaupajo. Ali se gredo zdravit na fb?”

Vlada je sprejela tudi proračunski memorandum, odlok, ki določa največje odhodke v državnem in javnem sektorju, predlog sprememb proračuna za leto 2022 ter proračuna za leto 2023. O čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Dogodki

Vladna govorka Maja Bratuša je na novinarski konferenci po seji vlade povedala, da so člani vlade danes sprejeli spremembe glede nošenja mask.