Vlada sprejela posodobljeno strategijo cepljenja proti covidu-19, prednostno se bodo cepili tudi vojaki

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela posodobljeno nacionalno strategijo cepljenja proti covidu-19. Strategijo je vlada ponovno posodobila zaradi nekaterih novih strokovnih okoliščin v zvezi s cepivi in uskladitve dela besedila s PKP7, so sporočili po seji vlade.
Tonin Janša počivalšek Vlada RS

Strategijo so uskladili s sedmim protikoronskim zakonom, ki določa, da je cepljenje zagotovljeno za vse, ki imajo stalno ali začasno prebivališče v Sloveniji in ne samo za državljane. Med prednostne skupine pa so dodali tudi vojake.

V strategiji pa so med drugim posodobili tudi podatke o cepivih v sladu z informacijami javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke. Med cepilne centre je vlada dodala tudi Onkološki inštitut Ljubljana, so zapisali na ministrstvu za zdravje.

Vlada je prvo različico nacionalne strategije cepljenja sprejela 3. decembra, nato pa jo je prvič posodobila 1. marca. Strategijo je vlada posodobila zaradi nekaterih novih strokovnih okoliščin v zvezi s cepivi in uskladitve dela besedila s sedmim protikoronskim zakonom.

Vir: Vlada RS

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.