Vlada ponovno podaljšala veljavnost vozniških dovoljenj

Vlada je podaljšala veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela vozniškega izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah, ki so potekli od 16. novembra do 8. januarja. Veljavnost je podaljšana do 28. februarja 2021.
car-407166_1920

Začasna prepoved ponujanja in prodajanje blaga in storitev na področju voznikov in vozil ne velja za izvajanje nalog tehničnih služb, strokovnih organizacij in pooblaščenih registracijskih organizacij s področja motornih vozil, rednih in vmesnih pregledov cistern ter pregledov vozil za izdajo certifikatov ADR o brezhibnosti vozil za prevoz nevarnega blaga ter postopkov in nalog v tahografskih delavnicah.

Za vozniška dovoljenja velja, da se do 28. februarja 2021 podaljšuje veljavnost tistih vozniških dovoljenj, ki so oziroma bodo potekla v obdobju od 16. novembra 2020 do vključno 8. januarja 2021 in katerih imetniki, niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti predpisanih obveznosti za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja (program dodatnega usposabljanja za voznika začetnika).

Za enako obdobje velja za podaljšanje izkaznic o vozniških kvalifikacijah, katerih imetniki, niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti zakonsko predpisanih obveznosti za podaljšanje veljavnosti izkaznic o vozniških kvalifikacijah (redno usposabljanja za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij), ter za teoretični del vozniškega izpita, za tiste, ki niso mogli oziroma ne bodo mogli opraviti predpisanih obveznosti (praktični del vozniškega izpita).

VIR: gov.si

Preberi še:  Po dnevih brez okužb na Koroškem včeraj novi primeri v štirih občinah