Vlada podaljšala veljavnosti ukrepa izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka za verske uslužbence

Vlada je na današnji seji sprejela sklep o podaljšanju veljavnosti ukrepa izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka za verske uslužbence, je navedeno na spletni strani vlade.

Vlada je danes sklenila, da se s 17. januarjem podaljša razglasitev epidemije za 60 dni. Ob tem je vlada podaljšala večino obstoječih protikoronskih omejitev, se pa odpirajo čistilnice. Pri prehodu meje so med izjeme, ki omogočajo prehod brez karantene, dodatno uvrstili dvolastnike zemljišč. Šole ostajajo zaprte. Vlada pa je med drugim tudi podaljšala veljavnosti ukrepa izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka za verske uslužbence, so sporočili po seji vlade.

Preberite tudi: Dodatno se odpirajo čistilnice. Iz odloka je umaknjena prepoved prodaje pirotehničnih izdelkov in Vlada podaljšala epidemijo za 60 dni in dodala nove izjeme za prehod meje

Ukrep izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka, ki ga določa 111. člen Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije Covid-19, se podaljšuje do 31. marca 2021.

Pri tem naj spomnimo, da so dodatno v skladu s sedmim protikoronskim zakonom do mesečnega temeljnega dohodka za zadnje tri mesece leta 2020 bili upravičeni verski uslužbenci. Prejeli so lahko po 700 evrov mesečno. Zdaj pa je vlada ukrep podaljšala še za tri mesece.

Vir: www.gov.si – Ministrstvo za kulturo