Search
Close this search box.

Vlada podaljšala epidemijo za 30 dni

Vlada je izdala odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni Covid-19 na območju Republike Slovenije.

Aktualne epidemiološke razmere v zvezi s širjenjem okužbe z virusom SARS-CoV-2 zahtevajo ponovno, a časovno omejenorazglasitev epidemije na celotnem območju Republike Slovenije, zato se epidemija z odlokom o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni Covid-19 na območju Republike Slovenije podaljšuje za 30 dni, so sporočili po 198 dopisni seji vlade.

V Republiki Sloveniji se glede na uradne podatke o številu okuženih soočamo s tretjim valom epidemije nalezljive bolezni Covid-19. Zaradi pojava novih različic virusa vedno smo priča njenemu hitremu širjenju med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost oziroma incidenco. Aktualne epidemiološke razmere v zvezi s širjenjem okužbe z virusom SARS-CoV-2 zahtevajo ponovno, a časovno omejeno, razglasitev epidemije na celotnem območju Republike Slovenije, saj vse statistične regije dosegajo oziroma presegajo stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije,” so ob tem zapisali na spletnih straneh vlade.

Glede na navedeno je vlada na podlagi zakona o nalezljivih boleznih epidemijo nalezljive bolezni Covid-19 razglasila na območju celotne države. Odlok začne veljati 17. aprila 2021 in velja 30 dni.

Pri tem naj še omenimo, da smo v Sloveniji prvič razglasili epidemijo 12. marca lani. Trajala je 80 dni, do 31. maja. Nato pa je bila znova razglašena 19. oktobra lani, sprva za 30 dni, nato pa se je podaljševala. Pred iztekom se je vlada danes ponovno odločila še za 30-dnevno podaljšanje.

Vir: Ministrstvo za zdravje

Dogodki

Vlada je izdala odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni Covid-19 na območju Republike Slovenije.