Vlada na Prevaljah začela obisk na Koroškem

Na Prevaljah se je s srečanjem z županom Matijo Tasičem začel današnji obisk vlade na Koroškem. Premier Robert Golob, infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek, obrambni minister Marjan Šarec in minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan se bodo z županom pogovarjali o odpravi posledic avgustovskega neurja in obnovi prevaljskega vodovoda.

Kot je pred obiskom povedal Tasič, ga zelo skrbi urejanje vodotokov, na prvem mestu Meže. Ob obisku bo predstavnikom vlade predstavil dosedanjo sanacijo po ujmi, gradnjo vodovoda ter glavne probleme, s katerimi se soočajo.

Srečanju na Prevaljah bodo sledili ločeni programi predsednika vlade ter ministrske ekipe. Premier Golob se bo med drugim srečal tudi z družino, prizadeto v poplavah.

Regijski obisk bo vlada sklenila s srečanjem s koroškimi župani, predstavniki gospodarstva in drugimi nosilci razvoja v regiji ter s sejo vlade v Slovenj Gradcu. Na skupnem srečanju bodo naredili pregled doslej narejenega po ujmi ter predstavili sprejete ukrepe in načrte do konca leta.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler od vlade pričakuje konkreten datum, kdaj bodo dobili povrnjene intervencijske stroške. Izrazil je tudi pričakovanje, da bodo prizadete občine čim prej dobile predplačilo na podlagi predhodne ocene škode ter da bodo predstavniki vlade predstavili grobi osnutek zakona o obnovi in razvoju.

Predstavniki koroškega gospodarstva ob vladnem obisku pričakujejo tudi pogovor o pričakovanjih gospodarstva, da je treba pospešiti projekt izgradnje tretje razvojne osi.

Dogodki