Vlada iz sveta javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik razrešila Simona Jevšinka, nekdanjega predsednika Sveta zavoda SB Slovenj Gradec

Vlada je na današnji redni seji razrešila več članov v svetih zdravstvenih zavodov in imenovala druge predstavnike ustanovitelja, so sporočili po seji vlade. V svetu zavoda RS za transfuzijsko medicino je vlada razrešila štiri dosedanje člane te za nove imenovala Andrejo Draginc, Ingrid Kovšca Pušenjak, Aleksandra Bucika in Mojco Stoschitzky.
bolnica reševalci

Vlada je v svetu zavoda RS za transfuzijsko medicino razrešila dosedanje člane Matevža Lakoto, Damjana Matičiča, Petra Černelča in Branka Bregarja. Novi člani bodo opravljali funkcijo do 19. marca 2022, ko se bo iztekel mandat sveta zavoda.

Iz sveta javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik je vlada razrešila dosedanje člane Antonijo Pungerčan, Zvonko Krančan, Vero Kralj Drmota in Simona Jevšinka. Za predstavnike ustanovitelja je na njihova mesta imenovala Rudolfa Ogrinca, Matjaža Tavčarja, Tanjo Perčič Poklukar in Miho Zalokarja. Funkcijo bodo opravljali do 11. decembra 2021.

Simon Jevšink je bil predsednik Sveta zavoda SB Slovenj Gradec, ki je po Lavretovem imenovanju odstopil. Zatem ga je vlada razrešila tudi članstva v svetu zavoda bolnišnice v Murski Soboti, danes pa še iz sveta javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik.

Vlada je iz sveta Zavoda Republike Slovenije za presaditev organov in tkiv razrešila dosedanja člana Rafaela Ponikvarja in Andreja Del Fabra. Do izteka mandata sveta zavoda, torej do 19. februarja 2022, je za predstavnika ustanovitelja imenovala Branko Krek Petrina in Valentina Sojarja.

Iz sveta Ortopedske bolnišnice Valdoltra je vlada razrešila Eldo Gregorič Rogelj, Ano Žličar, Mladena Čehovina ter Zdravka Kirna. Na njihovo mesto je kot predstavnike ustanovitelja imenovala Borisa Poberaja, Bojana Mevljo, Edvino Gregorič in Barbaro Gojtanić. Mandat sveta zavoda se izteče 21. januarja 2022.

Iz sveta javnega zdravstvenega zavoda Psihiatrične bolnišnice Ormož je vlada razrešila dosedanje člane Petra Požuna, Damjana Vrabla, Matjaža Tavčarja in Dejana Doberška. Do izteka mandata sveta zavoda, torej do 11. novembra 2022, je za predstavnike ustanovitelja imenovala Bojana Šinka, Marjana Megliča, Branko Sok in Davorina Kovačeca.

Iz sveta javnega zdravstvenega zavoda Psihiatrične bolnišnice Begunje je vlada razrešila Nadjo Čobal, Alenko Šik, Mirjano Hren in Moniko Ažman. Na njihovo mesto je imenovala Srečka Brumna, Majo Kunčič, Mojco Vnučec Špacapan in Justina Luko Poličarja. Funkcijo bodo opravljali do 13. decembra 2021.

Vlada je v svetu javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Brežice razrešila dosedanje člane Vesno Smrekar, Rajko Križanec, Bojana Tičarja in Tomislava Jurmana. Do 26. februarja 2022 je v svet za predstavnike ustanovitelja imenovala Roberta Kašeta, Matejko Gerjevič, Zdenko Dernovšek in Patricio Čular.

Iz sveta Splošne bolnišnice Novo Mesto razrešila Marto Kavšek, Jureta Ročnika, Martino Vrhovnik, Franca Hočevarja in Miroslava Bergerja. Za predstavnike ustanovitelja je imenovala Daniela Miketiča, Jožeta Veseliča, Vido Čadonič Špelič, Bojana Kekca in Evo Filej Rudman. Mandat sveta zavoda se izteče 17. decembra 2021.

Iz sveta Splošne bolnišnice Murska Sobota pa je vlada razrešila dosedanjega člana Mitjo Slavinca. Do izteka mandata sveta zavoda, torej do 21. septembra 2021, je namesto njega za predstavnika ustanovitelja imenovala Gyöngyi Kercsmár.

Vir: STA, www.gov.si

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije