Viljem Pečnik: “Med nami je skozi skupno delo in druženje danes stekla res dobra energija in nas še tesneje povezala” (FOTO)

Skoraj 150 prostovoljcev Skupine SIJ lokalnim skupnostim podarilo več kot 300 ur .

Zaposleni v Skupini SIJ so včeraj, 18. septembra, kot prostovoljci z različnimi dobrodelnimi dejavnostmi v okviru 2. Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo pod sloganom »Jeklene vezi med nami« v svojem domačem okolju na Jesenicah, Ravnah na Koroškem in v Ljubljani zavihali rokave. 147 prostovoljcev je skupnosti podarilo več kot 300 ur prostovoljnega dela. Za bolj urejeno, lepšo in bolj povezano lokalno skupnost na Jesenicah, Ravnah na Koroškem in v Ljubljani so del delovnega dne namenili za prostovoljno opravljanje različnih aktivnosti.

Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina, ki deluje po načelih krožnega gospodarstva in s svojimi proizvodi zaseda vodilne tržne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Skupina SIJ sodi med največje slovenske izvoznike ter velja za steber zaposlovanja na Jesenicah in Ravnah na Koroškem.

Včeraj zgodaj popoldne so tako sodelavci Skupine SIJ v okviru 2. Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo postorili marsikaj dobrega za okolico in ljudi, s katerimi sobivajo. Moči so združili tudi s športniki iz koroških in gorenjskih klubov, ki jih podpirajo. Akcija, ki poteka pod sloganom »Jeklene vezi med nami«, je še poglobila vezi z lokalno skupnostjo. Dan je minil v sproščenem in toplem vzdušju, med ljudmi se je izmenjalo veliko dobre energije in nasmehov, so sporočili iz Skupine SIJ.

Na Ravnah na Koroškem so z osnovnošolci iz OŠ Juričevega Drejčka pripravili športno-družabni piknik, ki je vključeval športne igre s športniki iz PK Fužinar, NK Fužinar in OK Fužinar. Otroci so s prostovoljci, med katerimi sta bila tudi direktorja koroških družb – Viljem Pečnik iz SIJ Ravne Systems in Alenka Stres iz SIJ ZIP centra – sestavili tudi hišice za žuželke in vsako še unikatno pobarvali. Pri skupnem delu so začutili povezanost in človečnost tudi prostovoljci in varovanci Varstveno delovnega centra Ravne na Koroškem. V Domu starejših na Fari so Sijevi prostovoljci z igro skriti gost in kvizom predstavili jeklarski poklic, še dve ekipi pa sta pobarvali ograji ob peš poteh na Brdinjah pri Kotljah.

Viljem Pečnik, direktor SIJ Ravne Systems, je ob tem povedal: »Zavedamo se, da je podpora lokalne skupnosti ključna za naše delovanje, zato so naše vezi tesne skozi celo leto, na poseben način pa se skupnosti zahvaljujemo tudi z današnjo akcijo. Z dobrim namenom smo na Koroškem v štiri različne aktivnosti povezali ekipo 72 prostovoljcev, ki je sestavljena iz zaposlenih v družbah SIJ Ravne Systems, SIJ Metal Ravne in SIJ ZIP center ter športnikov iz klubov, ki jih sponzoriramo ravenske družbe Skupine SIJ. Med nami je skozi skupno delo in druženje danes stekla res dobra energija in nas še tesneje povezala.«

Skupina SIJ je močno povezana z okoljem, v katerem delujejo njene družbe. Zavedajo se, da ne bi mogli poslovati brez podpore lokalnega okolja in dobrih odnosov s prebivalci Jesenic, Raven na Koroškem in okoliških krajev. Rednemu sodelovanju in vzajemni podpori so z včerajšnjim druženjem dodajali piko na i in krepili vezi, da bodo še naprej trdne kot jeklo. V dveh letih, odkar poteka Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo, so v Skupini SIJ skupnostim na Jesenicah, Ravnah na Koroškem in v Ljubljani podarili že preko 600 prostovoljskih ur, v akcijah na vseh treh lokacijah pa je sodelovalo več kot 300 prostovoljcev.

Besedilo: SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije