Search
Close this search box.

Video: V Avstriji so se uresničile napovedi, divjal je tornado

O tornadu poročajo iz Avstrije.

Za danes so v Avstriji napovedali , da se bodo dežne plohe čez dan pojavljale vse pogosteje in so lahko tudi močnejše, prav tako nevihte. Močne nevihte lahko poleg obilnega dežja prinesejo tudi točo.

Po poročanju portala Neurje. si se je pred približno 30 minutami se je v občini Grosspetersdorf razvil tornado, kar pomeni, da so se napovedi uresničile. Pristojni svarijo prebivalce, naj se umaknejo na varno. Že pred tem pa so o tornadu poročali z Madžarske, iz mesta Sombotel.

V zadnjih dneh je Avstrija v primežu močnih neurij.

Po spletu je tudi zaokrožil posnetek tornada.

Kot pravijo pri Neurje. si, lahko tovrstne dogodke jutri pričakujemo tudi v Sloveniji, “saj bomo na meji med toplo in hladno zračno maso”. “Glede na vse parametre lahko jutri povsod po državi nastajajo nevihte z debelo točo, kot smo jo beležili v petek,” so navedli.

Kako kaže vreme pri nas:

Zvečer in ponoči se bodo od zahoda začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, plohe in nevihte bodo zajele večji del Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, ob morju in na jugovzhodu do 27 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo oblačno s pogostimi padavinami, ohladilo se bo. V sredo in četrtek bo pretežno oblačno z občasnimi plohami ali nevihtami.

Vremenska slika: Nad zahodnim in severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta se zadržuje severno od Alp. Od jugozahoda priteka k nam topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in ponoči bo delno oblačno. Severno in zahodno od nas se bodo pojavljale plohe in nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem Jadranu jugo. V ponedeljek bo nestanovitno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Vir: STA in Neurje.si







O tornadu poročajo iz Avstrije.