Search
Close this search box.

VIDEO: Saloon zopet odpira svoja vrata, bakterija je bila v vodi

Mehiška restavracija Saloon v četrtek, 28. avgusta 2014, ponovno odpira svoja vrata. Nepravilnosti naj bi odpravili, salmonela v Saloonu ni bila odkrita, so pa našli bakterijo v vodi.

Tanja Volič, SaloonNa današnji tiskovni konferenci, ki so jo pripravili v Mehiški restavraciji Saloon zatrjujejo, da preiskave pri njih salmonele niso potrdile.

Po težavah ljudi, ki so se prehranjevali v restavraciji Saloon, je bilo na dan prvega pregleda ustreznih institucij ugotovljeno fekalno onesnaževanje dveh kuhinjskih površin, kar je nedvomno izviralo iz onesnaženega vodnega vira, ki je bil do danega trenutka (z rednimi kontrolami kvalitete vode in dovoljenj za uporabo) vseskozi neoporečen. Žal pa je poletje postreglo z izjemnimi količinami padavin, ki so skozi podtalnico onesnažile vodni vir, v katerem pa je bila pri pregledu ugotovljena prisotnost bakterij, ki povzročajo težave, kot so bile diagnosticirane pri ljudeh, ki so žal morali obiskati bolnišnico.

Poročilo o mikrobiološki preiskavi Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano

Ob takojšnji menjavi vodnega vira (preklop na javni vodovod), ni bilo pri drugem in tretjem vzorčenju Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano ugotovljene popolnoma nobene nepravilnosti. Kuhinja je ustrezala popolnoma vsem standardom čistoče in poslovanja, pregled institucije pa je pokazal tudi nedotaknjenost vseh vab za male živali, ki jih je ustrezen organ postavil pred letom dni” je povedala predstavnica Mehiške restavracije Saloon, Tanja Volič.

VIDEO: Izjava za javnost predstavnice Mehiške restavracije Saloon, Tanje Volič ter vodje kuhinje, Primoža Pohovnikarja:

{mp4}saloonizjava{/mp4}

Vrata SaloonNašim gostom je bila vedno posvečena naša skrb in trud, ki smo ga vseskozi vlagali v dobro ime lokala. Vse iskreno vabimo, da nas ponovno obiščejo in se osebno prepričajo da je naša ponudba ostala kvalitetna in da je bila nevšečnost, ki jo je povzročil zaradi velikih količin padavin onesnažen vodni vir, takoj in ustrezno sanirana.

Kot pravijo, so veseli, da lahko ponovno odprejo lokal za njihove goste, cene in porcije hrane pa ostajajo nespremenjene.

Dogodki

Mehiška restavracija Saloon v četrtek, 28. avgusta 2014, ponovno odpira svoja vrata. Nepravilnosti naj bi odpravili, salmonela v Saloonu ni bila odkrita, so pa našli bakterijo v vodi.